için kaldı

Milyarlarca dolarlık serveti var ama yolu olmayan köyde yaşıyor

ABD'de teknoloji şirketi Zoho'yu kuran Sridhar Vembu hayattan soyutlanıp Hindistan'ın en ücra köşesindeki bir köye yerleşti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milyarlarca dolarlık serveti var ama yolu olmayan köyde yaşıyor

Etraftaki yemyeşil pirinç tarlalarına bakan Sridhar Vembu "Uzaktan kumanda CEO'su gibiyim" diyor. Sridhar, 1996 yılında kardeşleriyle birlikte, ABD'nin küresel teknoloji ve keşif başkenti Silikon Vadisi'nde, şirketleri Zoho'yu kurdu.

25 yıl ileri sardığımızda, yazılım şirketi Zoho'da artık 9 bin 500 kişinin çalıştığını ve Forbes dergisinin tahminlerine göre Vembu kardeşlerin servetinin 2,5 milyar dolara ulaştığını görüyoruz.

Ancak hayatının yaklaşık 30 yılını California'da geçirip şirketini önde gelen yazılım firmaları arasına sokmayı başaran Sridhar, o aşamada daha sakin, hatta çok daha sakin bir yere, Hindistan'ın güneyinde her yere uzak küçük bir köye taşınmaya karar verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER