Erdoğan ve Biden telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan ve Biden telefonda görüştü

Görüşme talebi ABD Başkanı Biden’dan geldi. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu satırlara yer verildi: “Liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türkiye - ABD ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti. İki lider, haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda da anlaşmaya vardı.”

BAKANLAR DA GÖRÜŞTÜ

İki liderin telefon görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanları Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Antony Blinken ile, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Vekilli İbrahim Kalın ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER