Plastik poşetlerle ilgili flaş gelişme! Kurala uymayanların 1 Ocak 2022'den itibaren satışları yasaklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plastik poşetlerde slogan zorunluluğuyla ilgili detaylar belli oldu. Uygulama kapsamında 1 Ocak 2022'den itibaren uygun olmayan poşetlerin satışları yasaklanacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Plastik poşetlerle ilgili flaş gelişme! Kurala uymayanların 1 Ocak 2022'den itibaren satışları yasaklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca poşetlerde yer alacak logo ve sloganlara ilişkin detayların yer aldığı kriterler yayımlandı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yılla birlikte plastik poşetlerden alınan 25 kuruşluk ücrete zam yapmama kararı aldı. Poşetlerin kullanım kriterleri yeniden belirlendi. Bakanlık, plastik poşetlerde "Sıfır Atık Logosu ve Çevreci Slogan Kullanım Kriterleri" başlıklı duyuru yayımladı.

Duyuruya göre, ücretlendirme uygulamasına tabi tutulan plastik poşetlerin çift kat kalınlığı 40 mikron üzerinde olacak ve mutlaka barkod taşıyacak. Plastik poşetlerin etiketlenmesi ve işaretlenmesine ilişkin yükümlülükler hem plastik poşet üreticilerinin hem de satış noktalarının sorumluluğunda olacak.

Plastik poşetlerde "çevreci slogan ve Sıfır Atık logosu" poşetin en büyük yüzey alanında kullanılacak. Plastik poşetlerin yüzeylerinde "Sıfır Atık logosu" bulundurulmasında asli sorumluluk, satış noktalarına verildi. Sıfır Atık logosu, Bakanlığın web sitesinde gösterilen örneğe uygun olarak yüksek konsantrasyonlu tek renk veya renkli kullanılabilecek. Logo, zorunlu bulundurulduğu yüzey alanın en az yüzde 15'ine yerleşecek büyüklükte olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER