Davulun sesi uzaktan hoş ama...

İşin Peşinde sayfası için bu hafta ramazan davulculuğunu deneyimledim. Pandemi ile birlikte kısıtlanan etkinlikler nedeniyle uzun süredir iş yapamayan davulcular ramazan ayında umudunu verilen bahşişlere bağladı ama bir gün diğerini tutmuyor. Pandemi döneminde sürede kısıtlama olunca koşturarak mani okuduk. Vatandaşların kimi 10 lira, kimi 20 lira atıyor camdan. Davulculara göre eski ramazanların tadı yok. Yeni nesil bahşiş geleneğini pek bilmiyor. Sadece fotoğraf çekmek için cama çıkıyor. Davulcuların gözü ise yaz ayları ile hareketlenmesini bekledikleri düğün sezonunda... Zira burda günlük kazançlar bin lirayı bulabiliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Davulun sesi uzaktan hoş ama...

PANDEMİ döneminde en fazla kayba uğrayanlardan biri de davul-zurna ekipleri. Dönem dönem salgını kontrol altında tutmak amacıyla düğün, nişan ve asker uğurlama gibi etkinliklere getirilen kısıtlamalar onlar için de zorlayıcı oldu. Sadece kısıtlama kuralları değil, salgın endişesi ile insanların toplu etkinliklerden kaçınması da davul ve zurnacıları etkiledi.

Davulun sesi uzaktan hoş ama... - Resim : 1

ZAMAN KISITLI

Şimdi ise ramazan ayındayız. Sahur vakti ülkenin dört bir yanından yükselen davul sesi artık vazgeçilmez bir gelenek. Davulcular ramazan ayını bu kötü dönem için ekonomik bir rahatlama olarak görüyor. Biz de İşin Peşinde sayfası için bu hafta ramazan davulculuğu yaptık. Ama pandemide davulculuk biraz hareket istiyor. Zira eskisi gibi rahat zaman yok. İlçeden ilçeye değişmekle beraber davulculara bir zaman uyarısı yapılmış. İşlerini 45 dakika gibi bir sürede bitirmek zorundalar. Durum böyle olunca da her sokağa yetişebilmek için koştur koştur davul çalmak gerekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER