Acılı annenin ağıtları adliye önünde yankılandı

Boşanmak isteyen eşi Birgül Ç.'yi Kasımpaşa'da sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Ali Ç'nin yargılanmasına başlandı. Duruşma sonrası yaktığı ağıtların ardından bir anda yere yığılan acılı anne "Gülümü elimden aldı. 8 aydır yanıyorum, o benden beter olsun" dedi.

F5HABER F5HABER
Acılı annenin ağıtları adliye önünde yankılandı

Boşanmak isteyen eşi Birgül Ç.'yi Kasımpaşa'da sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Ali Ç'nin yargılanmasına başlandı. Duruşma sonrası yaktığı ağıtların ardından bir anda yere yığılan acılı anne "Gülümü elimden aldı. 8 aydır yanıyorum, o benden beter olsun" dedi.

Kendisinden boşanmak isteyen eşi Birgül Ç.'yi 3 Haziran 2017 günü Kasımpaşa'da sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Ali Ç.'nin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ali Ç.'nin yanı sıra, öldürülen Birgül Ç.'nin iki oğlu, annesi ve kız kardeşi de hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan sanık, olay günü olanları detaylı bir şekilde anlatmaya başlayınca mahkeme başkanı sanığı, "Olay anına gel. Vurma sebebini anlat" diye uyardı.

"BAĞIRMAYA DEVAM EDİNCE İKİ TOKAT ATTIM"

Olay günü Birgül Ç.'ye hediye aldığını iddia eden sanık Ali Ç., "Ben akşam olunca yatmaya gittim. Bu sefer kendisi kalktı bana bağırmaya başladı. Ben de, ‘ben sana hediyeler alıyorum. Sen neden böyle yapıyorsun' dedim. Bağırmaya devam edince iki tokat attım. Sustu yattı. Daha sonra tuvalete gitmek için kalktı. Evin dış kapısını açıp bana doğru bakarak, ‘Seni mahalleye rezil edeceğim. Görürsün sen' dedi. Ben ne yapıyorsun dedim ama kapıyı kapatıp gitti" dedi.

"TÜFEĞİ ALARAK DIŞARI ÇIKTIM"

Karısına bakmak için apartmana çıktığını ve göremediğini kaydeden sanık, "Camdan baktığımda yan apartmanın önünde 8-9 erkek ve 3 kadınla duruyorlardı. Ben de üstümü giyindikten sonra tüfeği alarak dışarı çıktım" dedi. Dışarı çıktıktan sonra Birgül Ç'nin olduğu tarafa değil tersi yönüne yürümeye başladığını anlatan Ali Ç., "Bu sırada rahmetli eşim bana bağırmaya başladı. ‘Vuracaksan gel beni vur' diye. Ben havaya ateş etmek istemiştim. Tüfek ateş aldı ve eşim vuruldu" dedi.

Mahkeme başkanının, "Vurma kastın yoktu yani?" diye sorması üzerine sanık, "17 yıllık hayat arkadaşımdı. Öldürmek gibi bir amacım yoktu" dedi.

‘KOCAM DELİRDİ,BENİ BIRAK ÇOCUKLARIMI KURTAR DEDİ'

Olay günü Birgül Ç.'nin evden kaçarak aşağıda karşılaştığı komşusu Mustafa Toprak da duruşmada tanık olarak ifade verdi. Birgül Ç.'nin kendisine, "Kocam delirdi ağabey beni bırak çocuklarımı kurtar" dediğini söyledi. Eve gittiğinde Ali Ç.'nin çok sinirli ve alkollü olduğunu söyleyen Toprak, "Ben de çocukları alıp aşağı indim. Ali Ç. aşağı tüfekle inince önüne geçtim. Sonra, ‘Çekil yoksa seni de vururum' dedi. Bu sırada Birgül, ‘Senin işin benimle vuracaksan beni vur' dedi. Ali Ç. de döndü ve vurdu" dedi.

Birgül Ç.'nin annesi Mavuş Çoban ise mahkemede, "Benim kızım ona ne yapmış da öldürmüş bir sorun. Adalet yerini bulsun" dedi.

Birgül Ç.'nin avukatları olay anında çocukların da evde olduğunu söyleyerek tanık olarak dinlenmelerini istedi. Ancak duruşma devam ederken çocuklar içeride olduğu için tanıklıkları kabul edilmedi. Mahkeme bir sonraki celse çocukların tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"GÜLÜMÜ ELİMDEN ALDI"

Duruşmanın ardından İstanbul Kadın Meclisleri grubu üyeleri maktul Birgün Ç.'nin annesi ve yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan avukat İpek Bozkurt, silah almanın ehliyet almaktan daha kolay hale geldiğini belirterek cinayetlerin önüne geçilmesini istedi.

Açıklama sırasında acılı annesi Mavuş Çoban ise ayakta durmakta güçlük çekti. Açıklama sırasında bir anda yere yığılan acılı anneyi yakınları güçlükle sakinleştirdi. Gözyaşlarını tutamayarak ağıtlar yakan acılı anne, iki yakınının kolunda güçlükle ayakta durdu. Sık sık ağıtlar yakan anne Çoban, "Gülümü elimden aldı, Allah onu beter etsin. 8 aydır yanıyorum, o benden beter olsun. Her zaman dövüyordu yavrumu, vuruyordu yavruma. Anneler ağlamasın. Adalet yerini bulsun" dedi.

(Mehmet Yusuf Melikoğlu /İHA)

SONRAKİ HABER