için kaldı

Ulaştırmada "deprem güvenliği" seferberliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Bakanlık olarak ulaştırma ve altyapı çalışmalarımızda deprem güvenliğine yüksek düzeyde hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ulaştırmada "deprem güvenliği" seferberliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, deprem güvenliğine yönelik yüksek hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Bir yandan mevcut yapılarımızı olası depremlere karşı güçlendirirken, diğer yandan yeni projelerimizde deprem güvenliğini maksimum düzeye taşıyoruz." dedi.

Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğünde (KGM) düzenlenen "Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmelikleri Hazırlanması Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, ulaşımın siyasal, sosyal, teknik, ekonomik, kültürel ilişkilerin merkezinde yer alan stratejik bir alan olduğunu söyledi. 

İş veya projelerin "ulaşım aklı"ndan yoksun uygulamaya konulması durumunda sonuçlarının ölü yatırım olacağını vurgulayan Turhan, bu konunun Türkiye için de çok önemli olduğunu dile getirdi. Bakan Turhan, "Ülkemiz 3 kıtanın kesiştiği noktada, önemli ticaret koridorları üzerinde bulunması nedeniyle lojistik açısından doğal üs konumunda. Sadece doğu ile batı arasında değil, kuzey ile güney arasında da küresel ölçekte lojistik üs konumundayız. Ülkemizin jeostratejik konumunu da dikkate aldığımızda, bu hususların önemi çok daha iyi anlaşılacak." diye konuştu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER