Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlayan tasarıya ilk onay

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu’nun, Türkiye’ye karşı olan ve Ege ile Doğu Akdeniz’de gerginliğin daha da tırmanmasına yol açabilecek bir yasa tasarını kabul etmesi, Atina ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde memnuniyetle karşılandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlayan tasarıya ilk onay

Türkiye’ye karşı tutumuyla bilinen ve nisan ayındaki Kıbrıs Rum Kesimi ile Atina ziyaretlerinde sanki devlet başkanıymış gibi karşılanan Demokrat Partili Senatör Robert Menendez’in, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio ile birlikte hazırladıkları tasarı, Dış İlişkiler Komisyonu’nda büyük çoğunlukla kabul edilerek, Senato genel kuruluna sevkedildi. ABD’nin Doğu Akdeniz’de yeni bir strateji belirlemesini amaçlayan “Doğu Akdeniz’de Güvenlik ve Enerji İşbirliği” başlıklı tasarı, Türkiye için olumlu hiçbir şey içermiyor. Tasarı şunları öngörüyor:

TASARIDA NELER VAR

S-400 füze savunma sistemi alması halinde F-35 savaş uçaklarının sevkiyatının engellenmesi. ABD’nin Kıbrıs Rum Kesimi’ne 1987 yılından bu yana uyguladığı silah ambargosunun kaldırılması.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER