için kaldı

Uçaktaki 'birinci sınıf' tartışması gözaltıyla sonuçlandı

ABD'de uçak havalandıktan sonra birinci sınıfta oturmak isteyen ve konuyla ilgili hosteslerle tartışan Türk genci FBI çalışanlarınca gözaltına alındı.

F5HABER F5HABER
Uçaktaki 'birinci sınıf' tartışması gözaltıyla sonuçlandı

NEW YORK

ABD'de Los Angeles'tan Hawaii'ye giden bir uçak, bileti ekonomide olmasına rağmen birinci sınıfa geçmeye çalışan yolcu nedeniyle 2 askeri jet eşliğinde Honolulu'ya indi.

Alınan bilgiye göre, Anıl Tuvanç Uskanlı (25), American Airlines'ın AA-0031 sefer sayılı Los Angeles'tan Hawaii'ye giden yolcu uçağında ekonomi sınıfından bilet aldı.

Uskanlı'nın, uçak havalandıktan sonra birinci sınıfta oturmaya kalktığı, hosteslerle tartıştığı ve servis arabasını tekmelediği öne sürüldü.

Hosteslerin "Beyefendi yerinize geçiniz." şeklindeki ikazına uymayan Uskanlı, uçak ekibi tarafından kelepçelenerek bir koltuğa oturtuldu.

Kokpitin durumu yer ekibine bildirmesi üzerine 181 yolculu Airbus A321-200 tipi uçak, F-22 Raptor tipi 2 askeri jet eşliğinde Honolulu'ya iniş yaptı.

Uskanlı, inişin ardından ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, Uskanlı'nın, havalimanında uçuş öncesinde de piste girmeye çalıştığı için gözaltına alındığı ancak sarhoş olmadığı için uçağa binmesine izin verildiği belirtildi.

Uskanlı'nın, Kaliforniya ve Londra'da film ve gazetecilik eğitimi gördüğü öğrenildi.

Muhabir: Selçuk Acar













SONRAKİ HABER