Azerbaycanlı gezgine Mısır'da gözaltı

AZERBAYCAN'dan çiftçilik yaparken herşeyini satarak yola çıkan Ramil Ziyadov, Mısır'da çölde üniformalı kişiler tarafından gözaltına alınıp 400 dolarına el konulduğunu öne sürdü. THY uçağıyla bugün Kahire'den İstanbul'a gelen Ziyadov, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları yüzünden bunları yaşadığını iddia etti. Bisikleti ile Çin'den İspanya'ya kadar tüm Asya ve Avrupa ülkelerini dolaşan Ziyadov...

F5HABER F5HABER
Azerbaycanlı gezgine Mısır'da gözaltı

AZERBAYCAN'dan çiftçilik yaparken herşeyini satarak yola çıkan Ramil Ziyadov, Mısır'da çölde üniformalı kişiler tarafından gözaltına alınıp 400 dolarına el konulduğunu öne sürdü. THY uçağıyla bugün Kahire'den İstanbul'a gelen Ziyadov, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları yüzünden bunları yaşadığını iddia etti. Bisikleti ile Çin'den İspanya'ya kadar tüm Asya ve Avrupa ülkelerini dolaşan Ziyadov, artık parası kalmadığı için gezisine devam edemeyecek.

Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile saat 12.15'te Atatürk Havalimanı'na gelen Ziyadov, basın mensuplarına Mısır'da yaşadıklarını anlattı. Ziyadov, Mısır'da Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını açtığı için casus muamelesi gördüğünü belirterek, "Beni casus olmakla suçladılar ve Kahire'ye götürdüler, bir gün gözaltında kaldım. Mısır artık benim için bitmiştir. Yolculuğuma kaldığım yerden devam etmek istiyorum ama Mısır'a bir daha gitmem" dedi.

Türkiye ya da Azerbaycan konsolosluklarının kendisine yardım edip etmedikleri sorulduğunda Ziyadov, Mısır'da her iki ülke konsolosluklarının da çalışamadığını, bu yüzden yardım da alamadığını söyledi.

Mısır'a 11 Ağustos 2015 tarihinde giden Ziyadov, 13 Ağustos 2015 tarihinde Mısır'dan Libya'ya giderken çölde kendisine silah çekildiğini ve gözaltı sonrası serbest bırakılması karşılığında üzerinde bulunan 400 dolar parasının alındığını belirtti. Parası kalmadığı için istemeyerek gezisini yarıda kesip İstanbul'a dönmek zorunda kaldığını ifade eden Ziyadov amacının Türk kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu kaydetti. Ziyadov bisikletini de Türk yolcuların yardımıyla İstanbul'a getirebildiğini aktardı.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Murat ÇAKIR)
SONRAKİ HABER