Türkiye genelinde aranacak

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat ilçesinde 39 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'u arama çalışmalarının Türkiye geneline yayılacağını söyledi.

F5HABER F5HABER
Türkiye genelinde aranacak

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat ilçesinde 39 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'u arama çalışmalarının Türkiye geneline yayılacağını söyledi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, özel bir otelde Midyat ilçesinde 39 gün önce kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 5 yaşındaki Ecrin Tunç ile ilgili Vali Yardımcısı Tolgakamil Ersöz, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarını katılımı ile "Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Koçak, Harmanlı köyünde dedesinin evinden bakkala gitmek için çıkan ve bir daha haber alınamayan Tunç'un bulunması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

"EN KISA SÜREDE BULACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM"

Ecrin'in bulunması için tüm imkânların seferber edildiğini, en ufak bir ihbarı bile değerlendirdiklerini kaydeden Koçak, "Ecrin'i bulmak için çok yönlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birileri onu alıkoyuyordur. Ecirin'in hayatta olduğunu ve en kısa sürede bulacağımızı ümit ediyorum" dedi.

ÇALIŞMALAR TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Çalışmaları sadece il genelinde değil Türkiye'nin tamamına yaymak istediklerini belirten Koçak, "Ecrin'in çevre illerimizin yanı sıra farklı bölgelere de kaçırılmış olabileceği ihtimaline ilişkin çalışmalarımızı o yönde ilerletiyoruz. Herhangi bir yerde saklanıyor veyahut dillendirilmek gibi istismar edilmesi ihtimalini bile düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda Kadar yapılan bütün çalışımlarımızı gözden geçireceğiz. Baktığımız yerlere tekrar bakacağız. Yeni bir ve farklı ekip kurulması durumunda söz konusu olabilir. Kolluk kuvvetlerimizde gereken bütün çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu yanınsa sosyal medya, Billboardlara afişler hazırlama, el broşürleri gibi çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Bu yönde görev yapan sivil toplum kuruluşların ve kamuoyunun da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

HAVADAN VE KARADAN ARAMA YAPILDI

İl Jandarma Alay Komutanı Karsavuran ise 14 Haziran'da gelen ihbar ile derhal kolluk kuvvetlerini bölgeye sevk ederek arazi çalışmalarına başladıklarını, ilk etapta bir komando timi ile iz takip timinin çalışmalara başladığını aynı gün takviye ekipleri bölgeye sevk ettiklerini hatırlattı.

Ardından geçici köy korucuları, Ankara'dan Uzman Ekipten oluşan 110 kişilik bir ekip ve Kadavra köpek timleri ile karadan, Helikopter ile de havadan çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Karsavuran, MOBESE ve diğer güvenlik kameralarına ait kayıtları da incelemeye aldıklarını kaydetti.

ARAZİ ÇALIŞMALARI ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİLECEK

Bütün çalışmalara rağmen henüz bir ize rastlamadıklarını ifade eden Karsavuran, "Bölgede arazi çalışmalarını çok yönlü yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. En ufak bir ihbarı bile değerlendirmeye alıyoruz. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Kamera kayıtların da incelemesi sürüyor" diye konuştu.

Toplantıya katılan katılımcılar da Ecrin'in bulunması nasıl çalışma yapılabileceğine dair görüşlerini dile getirdi. Toplantıda söz alan İLKHA muhabiri Salih Keskin, Diyarbakır'da görev yaptığı dönemlerde 2 yıldır bulunamayan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'ın oluşturulan özel ekip sayesinde bulunduğunu ve Ecrin için de özel bir ekibin oluşturulması gerektiğini belirtti.

14 Haziran'da Harmanlı Mahallesi'nde bakkala gitmek üzere evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'tan bir daha haber alınamadı. Ankara'dan uzman bir ekibin de aralarında bulunduğu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ve köy korucularından oluşan 200 kişilik ekip, askeri helikopterlerin desteğiyle bölgede arama çalışmalarına başlamış, ancak bir sonuç alınamamıştı.

(İHA)

SONRAKİ HABER