için kaldı

Köye sızmaya çalışan PKK’lı teröristler yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl Merkez Yukarı Elmalı Köyü Köçek Küprüsü mevkiinde köye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile askerler arasında çatışma çıktığını, çatışma sonucunda bir teröristin yaralı, bir teröristin ise sağ olarak silahları ile birlikte ele geçirildiğini açıkladı.

F5HABER F5HABER
Köye sızmaya çalışan PKK’lı teröristler yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl Merkez Yukarı Elmalı Köyü Köçek Küprüsü mevkiinde köye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile askerler arasında çatışma çıktığını, çatışma sonucunda bir teröristin yaralı, bir teröristin ise sağ olarak silahları ile birlikte ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca alınan bir duyum üzerine, Bingöl Merkez Ilıcılar Beldesi, Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü mevkiinde, Güvenlik Güçleri ile köye sızmaya çalışan bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist arasında çıkan silahlı çatışma sonucunda, bir terörist yaralı, bir terörist ise sağ olarak silahları ile birlikte ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur Köyü bölgesinde, operasyon icra eden Jandarma unsurlarına, uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulduğu, arazideki askerler tarafından anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildiği belirtildi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen mayın / el yapımı patlayıcı araması yapan unsurdaki Zırhlı aracın, Hakkâri-Çukurca karayolunun Ağaçdibi Köyü mevkiinden geçişi sırasında iki adet el yapımı patlayıcı patlatıldığı belirtilen açıklamada, olayı müteakip, bir Polis Özel Harekât Timi ile unsurlar takviye edildiği, söz konusu unsurlara, saat 08.15 sıralarında, Keçili Deresi Mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce tekrar silahlı saldırıda bulunulduğu, güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildiği ifade edildi.

"VERİCİ İSTASYONU KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Açıklamada, bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Hakkâri Merkez Ağaçdibi Köyü bölgesinde bulunan bir verici istasyonunun el bombası ve roketatarlar ile kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

"GÜRKAVAK KÖPRÜSÜNE MAYINLI SALDIRI"

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Gürkavak Köyü bölgesinde bulunan Gürkavak Köprüsü mayın / el yapımı patlayıcı patlatılmak suretiyle tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, patlama sonucunda, Kamışlı-Dağlıca yolu ulaşıma kapandığı belirtildi.

"KARAKOLLARA ROKET VE UZUN NAMLULU SİLARLARLA SALDIRDILAR"

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice İlçe Jandarma Komutanlığına ve Lice 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına, eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Tunceli Merkez Yeni Sütlüce Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu da bildirildi.

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Mardin'in Dargeçit İlçesi Kısmetli Mahallesi bölgesinde bulunan çevre yolu üzerinde, yapımı devam eden Ilısu Barajı inşaatına, bir Jandarma İç Güvenlik Timi refakatinde beton taşıyan beş araçtan oluşan konvoya, boş olarak Dargeçit ilçesi istikametine dönüşleri esnasında kısa süreli silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

"HİDRO ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRI"

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Yaylak Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin regülatörüne yerleştirilen el yapımı patlayıcı patlatıldığı, patlatma sonucunda santralde hasar meydana geldiği belirtildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER