için kaldı

Günün Özeti

Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik

F5HABER F5HABER
Günün Özeti

Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik

Genelkurmay: 3 şehit, 4'ü ağır 38 asker yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce patlayıcı madde yüklü traktörle gerçekleştirilen saldırıda 2 asker şehit oldu, 4'ü ağır 31 asker yaralandı. Mardin'in Midyat ilçesinde yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapıldığı esnada PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda bir asker şehit oldu, 7 asker ise yaralandı.

"Ben Demirtaş ile görüşürken..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ben Demirtaş ile görüşürken aynı saatlerde dikkat çekici, KCK 'sözde halk savaşını başlatma talimatı' verdi" dedi. Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda buluştu.

"PKK silahları susturmalı ve ellerini tetikten çekmeli"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben çağrıyı tek taraflı falan yapmıyorum. PKK silahları susturmalı ve ellerini tetikten çekmeli. Buna karşılık hükümet de operasyonları durdurduğunu, ölümlere yer vermeyecek bir yaklaşımla diyaloğa ön açtığını ifade etmeli" dedi.

Genelkurmay'dan flaş açıklama !

TSK, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen hava operasyonunda bir köyün bombalandığı ve sivil kayıpları yaşandığı iddialarıyla ilgili, vurulan hedefin bir köy olmadığını ve bombanın yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığını açıkladı.

Hatalı sollama pahalıya mal oldu

Rusya'da çekilen görüntülerde bir aracın otoyolda seyrettiği görülüyor. Önünde ilerleyen TIR'ı sollamak için fırsat kollayan araç sürücüsü, uygun anı bulduğunu sanarak sol şeride geçiyor. O sırada karşı taraftan gelen kamyonet, otomobile böyle çarpıyor. TIR ile kamyonet arasında kalarak savrulan araç, başka bir otomobille daha çarpışıyor. O anlar kameraya böyle yansırken, neyseki olayda can kaybı yaşanmıyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER