Öğrencilere beraat komutanlara müebbet

ARALARINDA askeri öğrencilerin de olduğu 307 sanıklı Kara Harp Okulu davasında karar çıktı. Darbe faaliyetleriyle ilgili toplam 194 sanık ceza aldı. Askeri öğrenciler beraat etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Öğrencilere beraat komutanlara müebbet

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi kampüsünde bulunan salonda görülen duruşmada mahkeme heyeti son sözleri alınmayan bazı sanıklara söz verdikten sonra kararını açıkladı.

YAKALAMA VE TAHLİYE

Mahkeme, aralarında eski Kara Harp Okulu Dekanı Tuğgeneral Kerim Acar’ın da bulunduğu 19 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve iyi hal indirimi uygulamadı. Bu sanıklardan yedisine ayrıca okul komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ve emir astsubayının 15 Temmuz darbe girişimi gecesi derdest edilmesi eylemi nedeniyle 27 yıldan 36 yıla kadar hapis cezasına hükmedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER