Kosova’da 28 bakan yardımcısı belirlendi

DHA DIŞ HABER – -Kosova Bakanlar Kurulu, Kosova'nın Kurucusu İbrahim Rugova'nın Oğlu, Mendim Rugova'yı Bakan Yardımcısı Görevine Atadı- Kosova Türklerinin Temsilcisi Prof. Dr. Kadir Hüseyin, Sağlık Bakanı Yardımcısı olduKosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen, Kosova Hükümeti toplantısında, 28 Bakan Yardımcısı oy birliğiyle belirlendi. 28 Bakan Yardımcısı'nın arasında...

F5HABER F5HABER
Kosova’da 28 bakan yardımcısı belirlendi

DHA DIŞ HABER –

-Kosova Bakanlar Kurulu, Kosova'nın Kurucusu İbrahim Rugova'nın Oğlu, Mendim Rugova'yı Bakan Yardımcısı Görevine Atadı

- Kosova Türklerinin Temsilcisi Prof. Dr. Kadir Hüseyin, Sağlık Bakanı Yardımcısı oldu

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen, Kosova Hükümeti toplantısında, 28 Bakan Yardımcısı oy birliğiyle belirlendi. 28 Bakan Yardımcısı'nın arasında en ilgi çekici isim Eski Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova'nın oğlu Mendim Rugova oldu. Başbakan İsa Mustafa, eski Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova'nın büyük oğlu Mendim Rugova'nın Çevre ve Alan Planlama Bakanlığı Yardımcılığı görevinde bulunacağını bildirdi. Meteoroloji mühendisi olan Mendim Rugova, fotoğrafçılık ile uğraşıyor. Daha önceleri eski Cumhurbaşkanı Rugova'nın küçük oğlu siyasete atılarak AAK sıralarından milletvekilliği yapmıştı. Kızı Teuta Rugova ise son seçimlerde LDK sıralarından milletvekili olarak Meclise girmeyi başardı. Atanan Bakan yardımcıları arasında Kosova Türklerinin temsilcisi Prof. Dr. Kadir Hüseyin de yer aldı.

Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP) Üyesi Prof. Dr. Kadir Hüseyin Sağlık Bakanı yardımcısı görevine atandı Geçen dönem hükümetinde 3 Bakan Yardımcısı ile temsil edilen Türk topluluğu bu hükümette sadece bir Bakan Yardımcısı ile temsil ediliyor.

Görüntü Dökümü

Kosova bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan İsa Mustafa 28 bakan yardımcısının isimlerini açıkladı

İbrahim Rugova'nın oğlu , Mendim Rugova Çevre bakanı yardımcısı görevine atandı

Mendim Rugova metoroloj, mühandisi olarak iş yerinde

İbrahim Rugovanın en küçük kızı milletvekili Teuta Rugova

Bakanlar kurulu

Kosova Türklerinin Temsilcisi Kadir Hüseyin


SONRAKİ HABER