için kaldı

Köpeğini vuran köy imamını şikayet edince işinden oldu

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyü imamı, bahçesine girdiği gerekçesi ile komşunun cins av köpeğini vurdu. Köpeği vurulan Zafer Kapıcı imam hakkında Jandarma'ya şikayetçi olunca, iddialara göre önce şikayeti geri alması için baskı yapıldı, daha sonra köy kahvesi işletmeciliği elinden alındı.

F5HABER F5HABER
Köpeğini vuran köy imamını şikayet edince işinden oldu

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyü imamı, bahçesine girdiği gerekçesi ile komşunun cins av köpeğini vurdu. Köpeği vurulan Zafer Kapıcı imam hakkında Jandarma'ya şikayetçi olunca, iddialara göre önce şikayeti geri alması için baskı yapıldı, daha sonra köy kahvesi işletmeciliği elinden alındı.

Pamukova İlçesi Oruçlu Köyünde Ramazan Bayramı'nden 3 gün önce meydana gelen olayda, köyün kahvesini işleten Zafer Kapıcı'nın gezdirmeye çıkardığı 'Av kupası' cinsi köpeği, elinden kurtulup köy imamının bahçesine girdi. Buna öfkelenen köy imamı Halil Akbağ iddiaya göre köpeği av tüfeği ile vurarak yaraladı. Köpek, sahibinin köye çağırdığı Veteriner Hekim tarafından ameliyat edilerek kurtarıldı.

'ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMESİ İÇİN BASKI' İDDİASI

Köpeğini vuran imamdan jandarmaya şikayetçi olan Zafer Kapıcı, kendi ifadesine göre köy muhtarı ve İlçe Müftüsü tarafından şikayetini geri alması konusunda baskı yapılınca olayı Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirdi.

Zafer Kapıcı, köy imamı hakkındaki şikayetini geri almaması üzerine köy kahvesinin işletmeciliğinin muhtarlıkça elinden alındığını söyledi. Bir yıl önce ev satın alarak köye yerleştiklerini, 7 ay önce de muhtarın ısrarı ile köy kahvesini işletmeye başladığını anlatan Zafer Kapıcı, imam Halil Akbağ tarafından köpeğinin vurulması ile hayatının altüst olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Ramazan Bayramına 3 gün kala 7 aylık 'Av Kupası' cinsi köpeğimizi gezdirmeye çıkardığımız sırada, köpeğimiz köy imamı Halil Akbağ'ın bahçesine girdi. Bahçede kimseye saldırmamasına ve hiçbir şeye zarar vermemesine rağmen imamı köpeğimizi av tüfeği ile vurdu. Muhtarı aradık ama telefonu meşguldü. Biz de Jandarmaya haber verdik. Bu arada veteriner çağırarak yaralanan köpeğimiz tedavi ettirdik. Jandarma olayın tahkikatını yaptı ve imamın tüfeğine el koydu. Jandarmaya ifadelerimizi verdik. Olay cumhuriyet Savcılığı'na intikal etti."

'BU KÖYDEN GİDECEĞİM'

İmamı hakkındaki şikayetini geri alması için köy muhtarı ve İlçe Müftüsü tarafından kendisi baskı yapıldığını öne süren Zafer kapıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köyümüze gelen İlçe Müftüsü, 'Mahkeme safahatı için senin mal varlığın yetmez. Şikayetini geri al. Senin derdin para' deyince ben davanın sonuna kadar devam ettirmek için evimi, arabamı satılığa çıkardım. Geçtiğimiz akşam köy muhtarımız Hasan Gür beni telefonla arayarak köy kahvesini çalıştırmayı bırakmamı istedi. Her şeyimi satıp bu köyden gideceğim. Bu davayı kazanmak ve köy imamının ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağım. Mahkeme safhasında tazminat davası da açacağım. Tazminat davasını kazanırsam, kazandığım parayı da bir hayvan barınağına bağışlayıp, makbuzunu Oruçlu Köyü muhtarına ve beni para peşinde olmakla itham eden İlçe Müftüsüne göndereceğim."

TİLKİ SANMIŞ

Oruçlu Köyü Muhtarı Hasan Gür ise, Zafer Kapıcı'yı şikayetinden vazgeçirmek için baskı yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Zafer Kapıcı ve ailesi bir yıl önce köyümüze geldi. Zor durumda kalmamaları için köyün kahvesinin işletmesini kendisine verdik. Son zamanlarda köylülerimiz tavuklarının bir hayvan tarafından yendiğinden şikayetçi oluyordu. Olay günü Zafer Kapıcı'nın köpeği hocamızın bahçesine girip tavuklarının bulunduğu kümesin yanına gitmiş. Hocamız da tavukların sesini duyunca, tilki zannedip tüfekle ateş etmiş. Olayda büyütülecek her hangi bir şey yok. Zafer Kapıcı'ya köylülerin kendisinden şikayeti üzerine köy kahvesini bırakmasını söyledim."

Köy İmamı Halil Akdağ ise komşusu Zafer Kapıcının köpeğini, tavuklarına gelen tilki zannedip av tüfeği ile ateş ettiğini öne sürerek şöyle dedi:
(DHA - İsmail ÇETİNTAŞ)
SONRAKİ HABER