Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı illerin büyükşehir olmasında hiçbir mahsur görmediklerini kaydetti.

F5HABER F5HABER
Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı illerin büyükşehir olmasında hiçbir mahsur görmediklerini kaydetti.

Bir dizi ziyaret ve açılış için gittiği Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Tatarlı Beldesi'nde konuşan Bahçeli, bazı şehirlerin büyükşehir olmasına ilişkin "Toplumsal ihtiyaç bunu gerektiriyorsa yapılmalıdır" dedi. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak büyükşehrin oluşmasında, var olanların gelişmesinde, yeni toplumsal dinamizmin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmasının gereği olarak bazı illerimizin büyükşehir olmasında hiçbir mahsur görmemekteyiz. Toplumsal ihtiyaç bunu gerektiriyorsa yapılmalıdır. Ancak köyden kasabaya geçiş sürecinde belediye olarak kasabalaşma sürecinin başlaması toplumsal hayatımızı çok yönüyle etkilemiştir ve bu gelişim sürecinin devam etmesinde yarar vardır. Bu kadar modernleşen bir belde de Allah muhafaza Tatarlı'da diğerleri gibi belde olma vasfını yani belediye kuruluşunu kaybetmiş olsaydı burayı köye dönüştürmek veyahut en yakın ilçenin mahallesi olarak görmek Tatarlı'daki son gelişmeleri baltalamak açısından çok büyük hata olurdu. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar sorumluluğunu üstlendiği anda dün belde olarak, belediye olarak şehirleşme sürecinde önemli adımlar atan, gelişme gösteren bütün yerleşim birimlerinde tekrar belediye hizmetleri devreye girecektir. O sebepten dolayı Tatarlılı kardeşlerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ ÖNEMLİDİR"

İnsanların önünde 3 önemli seçim olduğunu ama en önemlisinin 30 Mart 2014'teki mahalli idareler seçimi olduğunu anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Demokrasinin önemli bir kurumu olan seçimler aracılığıyla, millet iradesi yoluyla iktidarların devamına veya gitmesine karar verilmelidir. İşte böyle bir anlayış için önünüzde 3 siyasi önemli olay bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleridir. İkincisi 28 Ağustos 2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Üçüncüsü ise en geç 12 Haziran 2015 yılına kadar yapılması mecburi olan 25. dönem milletvekilliği seçimleridir. Hal böyle olunca bugün karma karışık olan önemli bir kriz, kaos, kargaşa yaşan bugünkü Türkiye'yi büyük tehlikelerden kurtarmak, bugünkü iktidardan kurtulmak için önümüzde demokratik bir fırsat olarak mahalli idareler seçimleri gelmektedir. Onun için mahalli idareler seçimlerini önemsemeliyiz. Mahalli idareler seçimlerinde sandığa mutlaka gitmeliyiz ve mahalli idareler seçimlerinde 10 yıl 8 ayı aşkın ülkeyi yöneten ve bugün büyük bir kargaşaya sürüklenmiş olan Türkiye'nin bu sorumluluğunun hesabını verecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden de hesap sorabilmenin ilk adımı olmalıdır."

Konuşmasının ardından Bahçeli, belediye tarafından hizmete sokulan bir dizi tesisin açılışını gerçekleştirerek 9. Kilim, Halı, Biber Festivali'ne katılmak için Haydarlı Beldesi'ne gitti.

SONRAKİ HABER