Ardahan Ve Kocaeli Kardeş Şehir Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ardahan Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

F5HABER F5HABER
Ardahan Ve Kocaeli Kardeş Şehir Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ardahan Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Ardahan Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ardahan Belediyesi'yle kardeş şehir protokolü imzaladıkları için mutlu olduğunu belirtti. Çok sayıda Ardahanlının Kocaeli'nde ikamet ettiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Şu anda serhat ilimiz Ardahan'dayız. Türkiye'nin doğal güzelliği itibari ile en güzel cennet köşelerinden bir yer burası, Florası güzel, hayvancılığı var, arıcılığı var, dünyanın en lezzetli, en kıymetli balı burada üretiliyor. Her şeyden önce İnsanı güzel ve böyle bir ilimizle, Ardahan belediyemizle kardeş belediyecilik protokolü imzaladık, bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada tabi hem bilgi paylaşımı olur, Türkiye'nin her köşesi hepimizin, ülkemizin her yönü, her yöresi aynı şekilde kalkınması gerekir. Bunun için Başbakanımızın talimatlarıyla belediyeler arasında böyle kardeş belediyeler protokolleri yapıyoruz. Bizim zaten Ardahan la kardeşliğimiz ezelden beri var. Neden var? Çünkü Ardahan nüfusunun hemen hemen yarıdan çoğu Kocaeli'nde zaten, bu kardeşliğimiz zaten vardı, komşuluğumuz vardı, dostluğumuzu vardı ve bunu bugün resmen protokole de bağladık. Ben çok yararlı olacağına inanıyorum, buranın güzelliklerinden biz istifade edeceğiz. Bizde elimizden geldiği kadarıyla burada ne yapabiliriz karınca kararınca ona bakacağız" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, "Tabiki Büyükşehir belediyemizin Türkiye'deki hem ekonomik gücünü hem nüfus potansiyelini, hem de belediyecilik uygulamalarını izliyoruz kamuoyu da biliyor. Bu anlamda biz her şeyden önce Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımızın tecrübesi önemlidir. Ayrıca elbette ki katkıları da şehrimize halkımıza çok önemli olarak yansıyacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile Faruk Köksoy, kardeş şehir protokolünü imzaladı. Daha sonra her iki belediye başkanı birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

SONRAKİ HABER