için kaldı

Abdulkadir Selvi: Atilla namuslu adamdı ülkesini satmadı

Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Hakan Atilla’nın yargılanma süreciyle ilgili "Zarrab davasına bakınca FETÖ operasyonlarının 'Made in ABD' damgalı olduğunu fark ettim" yorumunda bulundu. Selvi, FETÖ'cü avukatın Atilla'ya yaptığı teklifi açıklayarak "Önüne serilen imkânlara, kendisine yapılan işbirliği tekliflerine rağmen hapis yatmayı göze aldı, ülkesini satmadı." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Atilla namuslu adamdı ülkesini satmadı

İran'a yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle 2016'dan bu yana ABD'de tutulan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla Türkiye'ye geldi. Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" iddiasıyla ilgili ise Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti.

ATİLLA NAMUSLU ADAMDI ÜLKESİNİ SATMADI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Atilla’nın vatanını satmadığını belirterek, “Çünkü Hakan Atilla namuslu bir adamdı. Önüne serilen imkânlara, kendisine yapılan işbirliği tekliflerine rağmen hapis yatmayı göze aldı, ülkesini satmadı. Dün de başı dik, alnı açık bir şekilde Türkiye’ye geldi” dedi.

Reza Zarrab davasının kirli ilişkileri ortaya çıkarmada için yardımcı olduğunu dile getiren Selvi, “17-25 Aralık operasyonunun nasıl bir ABD-FETÖ ortak yapımı olduğu ortaya çıktı. Zarrab davası, 17-25 Aralık’ın ABD’deki versiyonuydu. 17-25 Aralık’ta FETÖ eliyle Erdoğan’ı devirme operasyonu yapmışlardı. Zarrab  davası ise ABD’de Türkiye’yi sıkıştırma operasyonuydu” ifadesini kullandı.

HALKBANK'TAN ARAYAN GÖREVLİ

ABD'deki Zarrab davasının 17-25 Aralık’ın ABD’deki versiyonu olduğunu yazan Selvi, şu ifadelere yer verdi: "17-25 Aralık’ta FETÖ eliyle Erdoğan’ı devirme operasyonu yapmışlardı. Zarrab davası ise ABD’de Türkiye’yi sıkıştırma operasyonuydu. 17-25 Aralık operasyonunun ilk günleriydi. Halk Bankası’ndan arayan bir görevli telaşlı bir şekilde “Bankaya girdikleri anda doğruca İran’la ilgili işlemlerin yapıldığı bölüme yöneldiler. Oradaki tüm verileri aldılar”deyip telefonu pat diye yüzüme kapatmıştı."

ZARRAB’A TÜRKİYE’DEYKEN TEKLİF EDİLDİ

ABD'de Türkiye aleyhine tanıklık yapan Zarrab'a Türkiye'de benzer teklifin yapıldığını belirten Selvi, o ayrıntıyı köşesinde paylaştı: Reza Zarrab’a sadece ABD’de Türkiye aleyhine tanıklık etmesi teklif edilmedi. O ahlaksız teklif Zarrab daha Türkiye’deyken yapıldı. FETÖ’den firari avukat Halil İbrahim Koca, 27 Aralık’tan sonra 5-6 Ocak tarihlerinde Metris Cezaevi’ne giderek Zarrab’a “Ek ifade ver. Seni savcıya götüreceğim. Ek ifade vermeden önce masada adli kollukla imzalanmış tahliye kâğıdını göreceksin” demişti. Peki Reza Zarrabneyin karşılığı tahliye olacaktı? FETÖ’cü avukat “Ek ifadende ‘Bu işi hükümetin bilgisi ve talimatı doğrultusunda yaptım’ de. İfaden bitince evine gideceksin”demişti.

AHLAKSIZ TEKLİF

FETÖ’cü avukatın İstanbul’da yaptığı “ahlaksız teklif” dava sürecinde ABD mahkemelerinde yapıldı. Zarrab, işbirliğini kabul ettiği için ABD’de lüks içinde yaşamını sürdürüyor. Ama Hakan Atilla, ülkesini satmadığı için aylarca hapis yatmıştı.

Selvi, “Zarrab davasına bakınca FETÖ operasyonlarının ne kadar “Made in ABD” damgalı olduğunu fark ettim” dedi.

SONRAKİ HABER