İngiliz milletvekilinden Mursi'nin ölümüne 'bağımsız soruşturma' çağrısı

Muhafazakar Parti Milletvekili Blunt, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümüne ilişkin "saygın uluslararası bir soruşturma" açılması çağrısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz milletvekilinden Mursi'nin ölümüne 'bağımsız soruşturma' çağrısı

İngiliz Parlamentosu Dışişleri Komisyonunun eski başkanı ve Muhafazakar Parti Milletvekili Crispin Blunt, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümüne ilişkin "saygın uluslararası bir soruşturma" açılması çağrısında bulundu.

Blunt, yaptığı yazılı açıklamada, "Mursi sıradan bir mahpus değildi. Mısır’ın 2012’de seçilmiş cumhurbaşkanıydı. 2013’te zorla ordunun kontrolüne geçen Mısır devletinin gözetimindeyken öldü." ifadelerini kullandı.

Mısır hükümetinin görevinin bu talihsiz ölümü açıklamak olduğunu, Mursi’nin gözetim altında gördüğü muamelenin hesabının verilmesi gerektiğini vurgulayan Blunt, "Şimdi atılacak tek adım saygın bağımsız uluslararası bir soruşturmadır." görüşünü dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER