DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı

İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesi "gri" kategoride yer alan ve örgütün sözde Türkiye Komitesi Sorumlusu olan Kamile Kayır'ın da arasında bulunduğu 7 kişi yakalandı.

VATAN VATAN
DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C'nin  talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirlenen Halkın Hukuk Bürosu  avukatlarına yönelik çalışma başlattı.   Söz konusu soruşturma kapsamında Kağıthane'de bir örgüt hücresine  düzenlenen operasyonda, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesi "gri"  kategoride yer alan ve örgütün sözde Türkiye Komitesi Sorumlusu olan "Derya" kod  adlı Kamile Kayır ile avukatlar Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede,  Ebru Timtik, Özkan Aslan ve hukuk bürosunda sekreter olan Gülser Sarıgül  gözaltına alındı.   Adreste yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital  malzeme ele geçirildi.       

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER