“Kırmızı kartlar kulübe karşı yapılan bir hareket gibi”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, karşılaşmada kırmızı kart gören Yasin Öztekin ile Chedjou için, "Kabul edilemez bir şekilde gördüler. Kulübe karşı yapılan bir hareket gibi. Diğer arkadaşlarımız beraberlik için elinden geleni gösterdi. Bu iki kırmızı kart kabul edilemez" dedi.

F5HABER F5HABER
“Kırmızı kartlar kulübe karşı yapılan bir hareket gibi”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, karşılaşmada kırmızı kart gören Yasin Öztekin ile Chedjou için, "Kabul edilemez bir şekilde gördüler. Kulübe karşı yapılan bir hareket gibi. Diğer arkadaşlarımız beraberlik için elinden geleni gösterdi. Bu iki kırmızı kart kabul edilemez" dedi. 

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 4. maçında deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor'a 3-2 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Hem aldığımız sonuçtan, oyuncuların oynadığı oyundan dolayı utanç duyuyorum. Görülen kırmızı kartlar ve son maçta böyle bir sonuç olduğu için gerçekten üzgünüm. Kabul edilemez bir şekilde gördüler. Kulübe karşı yapılan bir hareket gibi. Diğer arkadaşlarımız beraberlik için elinden geleni gösterdi. Bu iki kırmızı kart kabul edilemez. O yüzden bu iki kırmızı karttan dolayı çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

"TRANSFER İÇİN YOĞUN ÇALIŞIYORUZ"

Transfer dönemin çok önemli olduğunu söyleyen Riekerink, "Çok yoğun çalışıyoruz. Kendi değerlendirmemizi yapıyoruz. Diğer taraftan finansal fair-play var. Kupa maçlarında oynayan oyunları fark yapamadılar. Benim de çıkardığımız sonuçlar var. Kulübün de çıkardığı sonuçlar olacaktır" ifadelerini kullandı.

"PODOLSKİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Alman futbolcu Lukas Podolski'ye Çin'den teklifi geldiği yönünde haberler hakkında da açıklamalarda bulunan Hollandalı çalıştırıcı, "Podolski bizim için çok önemli bir futbolcu. Çin de hem kulübe hem de oyuncuya çok ciddi paralar ödüyor. Kulüp konuşulup, karar verecek" dedi.

"AHMET ÇALIK, OPSİYONLARIMIZDAN BİRİ"

Jan Olde Riekerink Gençlerbirliği'nin milli futbolcusu Ahmet Çalık ile ilgilendiklerini söyleyerek, "Sezona 6 stoper ile başladık. Koray, Serdar sakatlık geçirdi. Chedjou Afrika Kupası'na gidecek. Salih, Antalyaspor'a gidecek. Ahmet iyi bir opsiyon. İyi oynuyor, milli takım oyuncusu" diye konuştu.

"CEZA OLACAKTIR"

Hollandalı çalıştırıcı ayrıca karşılaşmada kırmızı kart gören Yasin ve Chedjou'ya ceza verilip verilmeyeceği yönündeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Bu yapılan davranışa ceza olacaktır. Yapılan iki kırmızı kart kabul edilemez. Hakem kararları doğru. Bu yaptıkları kulüp tarafından da kabul edilemez."

TUZLASPOR CEPHESİ

Tuzlaspor Teknik Direktörü Metin Ersan, Galatasaray'ı mağlup ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bu galibiyet Tuzlaspor tarihinde çok güzel bir galibiyet oldu" dedi.

Tuzlaspor, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 4. maçında evinde karşılaştığı Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tuzlaspor Teknik Direktörü Metin Ersan, "Güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyet Tuzlaspor tarihinde çok güzel bir galibiyet oldu. İlk maçta da iyi futbol oynadık. Ama galibiyeti getirmedik. Bu futbolun üzerine biraz katmamız gerektiğini biliyorduk. Galatasaray, öne çıktığında arkada boşluklar verecekleri biliyorduk. Yapmış olduğumuz oyun planı tuttu. Yediğimiz golde hücumu düşünürken savunmayı unuttuk. Maçın neticesinde kazandığımız için çok mutluyuz. İnşallah gruptan çıkar, yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

Öte yandan çok iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Ersan, "Yaş ortalamaları 21, 22. Bunlar inşallah Türk futboluna kazandırılır" şeklinde konuştu.

(Oğuzhan Ort /İHA)

SONRAKİ HABER