Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

DHA ADANA BÜROSU BÖLGE HABERLERİ

F5HABER F5HABER
Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

DHA ADANA BÜROSU BÖLGE HABERLERİ

------------------------------------------

'5 Ocak Stadyumu yıkılacaksa, yeri kent meydanı olsun'

ADANA'da 5 kadın derneği ortak açıklama yaparak, yenisi kent merkezi dışında tamamlandıktan sonra yıkılıp yerine alış veriş merkezi (AVM) yapılması gündemde olan 5 ocak Stadyumu'nun yerine meydan yapılması gerektiğini belirtti.

Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısına İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Şebnem Akalın, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Başkanı Mimar Ayça Katlav ve Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Açelya Milli Ulular katıldı.

Kadın başkanlar adına konuşan Elif Doğan Türkmen, 5 Ocak Stadyumu'nun yıkılacaksa yerine meydan veya park yapılması gerektiğini belirtti. Kentlerin meydanlarla anıldığının unutulmaması gerektiğini kaydeden Türkmen, "Biz Adana'da iş ve meslek dünyasına dönük kadın dernekleri, 5 Ocak Stadyumu'nun AVM olmasını istemiyoruz. Ben İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen olarak, KAGİD Başkanı Şebnem Akalın, BPW Adana Başkanı Mimar Ayça Katlav ve Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Açelya Milli Ulular ve burada olamayan Adana Soroptimist Kulübü Başkanı İdil Boyer olarak bu işin içindeyiz. Stadyumun AVM olmaması için sonuna kadar takipçisiyiz" dedi.

5 Ocak Stadyumu'nun arazisinin çok değerli olduğunu söyleyen Türkmen bu alanın belli sermaye gruplarına değil Adanalılara tahsisinin gerektiğini vurgulayıp, şöyle devam etti:

"Burada illaki bir yapılaşma olacaksa, 'yeşil alan, sosyal donatı veya meydan olabilir' diyoruz. Çünkü, Adana'da, Adanalıların rahat nefes alabileceği, meydanımız yok. Tüm dünyada bunun örnekleri var. Avrupa'da en küçük köylerde bile bir kaç tane meydan olduğunu görüyoruz. Buralar, turizm konusunda kentlere ciddi katkılar sağlıyor. Ne yazık ki Adana olarak meydan yoksunu bir kentiz. Öyleyse burada bir yapılaşma olacaksa, meydan şeklinde olmalıdır. Bu konuda sadece kadın dernekleri değil, kurumlarda görüşleri alınması durumunda destek vereceğine inanıyoruz. Ayrıca Adana'da yaşayanlarında görüşleri alınarak böyle bir kararın alınması gerektiğini düşünüyoruz."

KAGİD Başkanı Şebnem Akalın da Adana'da esnafın korunması gerektiğini belirtti. AVM'yi istemediklerini belirten Akalın, "Biz esnafın korunması için şehrin tam göbeğinde bir AVM'yi çok gerekli bulmuyoruz. Bu yüzden 5 Ocak Stadyumu'nun, olduğu gibi kalmasını ve esnafın da hayatını idame ettirmek için yoluna devam etmesini istiyoruz" dedi.

BPW Adana Başkanı Mimar Ayça Katlav ise 5 Ocak Stadyumu'nun AVM olmaması isteğinin ortak kararları olduğunu belirtti. Katlav şöyle konuştu: "Bu bizim ortak kararımız, Adana'nın düşüncesidir. Şehirler meydanlarıyla kişiliklerini bulur. Adana'nın en büyük sıkıntısı bir meydanının olmamasıdır. Sadece Uğur Mumcu adı altında bir meydanımız var. Zaten bölgeye yakın AVM'ler var. Oranın yeşil alan, park, spor merkezi olması gerekir. Esnafın ekonomik anlamda ölmemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Açelya Milli Ulular da 5 Ocak Stadyumu'nun AVM olmasını istemediklerini belirtti.

MK(BY)(10.06.2013/FOTOĞRAF)

/////////////

ATO'da kredi kayıt bürosu hizmete açıldı

ADANA Ticaret Odası'nda (ATO), açılan Kredi Kayıt Bürosu ile daha önce sadece bankaların kullanımına açık olan 'Çek Raporu ve Risk Raporu Sistemi'nden üyelerin de yararlanmasına imkan tanındı.

ATO bünyesinde açılan Kredi Kayıt Bürosu (KBB) Adana Temsilciliği aracılığıyla üyeler, 38 banka, 9 tüketici finansman şirketi, 72 faktoring, 16 leasing ve bir sigorta şirketinden oluşan 136 finans kurumunun müşterileri hakkındaki bilgilere ulaşarak, iş yapmayı planladıkları firmalar hakkında önceden bilgi sahibi olabilecekler.

ATO Başkanı Atila Menevşe, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ATO arasında imzalanan protokol çerçevesinde, oda üyesi gerçek ve tüzel kişilerin KKB ürün ve hizmetlerinden yararlanabilmeleri için üyelik başvurularını almaya ve bu sisteme üyeliklerini onaylamaya yetkili kılındıklarını bildirdi.

Menevşe, hizmetten yararlanmak isteyen üyelerinin, KKB sistemine üyelik başvuru ve onay işlemlerini ATO'da yapabileceklerini ve KKB'nin sunduğu çek ve risk raporları başta olmak üzere ürün ve hizmetlerinden yararlanabileceklerini vurguladı.

KREDİ RİSKİNİN DOĞRU ÖLÇÜLMESİ ÖNEMLİ

1990'lı yılların başından itibaren bireysel kredi pazarının büyümesiyle beraber önem kazanan, 'Kredi Risk Yönetimi' kavramı kapsamında, kredi riskinin doğru olarak ölçülebilmesine olanak sağlayan yöntemlerin öneminin kavranmasının KKB'nin doğumuna zemin hazırladığını kaydeden Menevşe şunları söyledi:

"Odamız imzaladığı protokol ile bu raporlardan yararlanmak isteyen üyelerimizin başvurularını kabul etmeye ve üyeliklerini onaylamaya yetkilendirilmiştir. Böylelikle sisteme üye olan üyelerimiz, hem kendi çek ve risk raporlarını görebilecek, hem de iş yaptığı veya yapacağı kişi ve şirketlerin çek ve risk raporları hakkında sistem vasıtasıyla bilgi alabilecektir. Sisteme üye olmak isteyen üyelerimiz, www.kkb.com.tr web adresi üzerinden sisteme girerek başvuru formu ve sözleşmeyi dolduracak, sözleşmeyi yazdırarak şirket yetkilisince kaşeleyerek, imzalayacak ve şirket yetkilisince imza sirküleri ile birlikte Odamız KKB sistem yetkilisine teslim edecektir. Başvuruyu takiben Odamız sistem yetkilisi başvuruyu kontrol ederek, elektronik olarak onaylayacak ve onay anında üyemize onay işlemi ve parola SMS yoluyla bildirilecektir. Bu aşamadan sonra sisteme girişini tamamlamış olan üyemiz, internet veya SMS yoluyla sistemden çek raporu ve risk raporu sorgulamalarını yapabilecektir."

ADANA, (DHA)

BY(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

'Para harcamadan kentsel dönüşüm yapıyoruz'

ADANA'nın merkez Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Hürriyet ve Döşeme mahalleleri dahil kent merkezini kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini söyleyip, "Belediye ve devlete para harcatmadan kentsel dönüşüm yapıyoruz. Proje kendini finanse ediyor" dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Seyfettin Alpat, İnşaat Komisyonu Başkanı Hakkı Polat, komisyon üyeleri Muammer Beluk, Haluk İncecik, Hasan Kavlak, Ahmet Özgül ve Genel Sekreter Yardımcısı Engin Tunç Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ü ziyaret ederek, belediyenin uyguladığı kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi aldı.

Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde 32 hektar alan üzerinde uyguladıkları Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında AGİD İnşaat Komisyonu üyelerine bilgi veren Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, "Bin 400 konutu bitiriyoruz. Barbaros Mahallesi'nde de 2 bin konutluk proje hazırlıyoruz. Kentsel dönüşümü belediye ve devletin kasasından para çıkmadan yapıyoruz. Proje kendini finanse ediyor. Ayrıca; Hürriyet ve Döşeme mahalleleri dahil kentin merkezini kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Sektörel bazda her türlü öneriye de açığız. 'Vatandaş için ne yapabiliriz' onun derdindeyiz" diye konuştu.

AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise 904 üyesi ile Adana'nın en büyük derneği olduklarının altını çizerek, inşaat komisyonlarında 200 firmanın yer aldığını söyledi. Seyhan Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusunda yaptıkları uygulamaları takdirle karşıladıklarını söyleyen Alpat, AGİD üyelerini bilgilendirmesi için Başkan Öztürk'ü dernek merkezine davet etti.

ADANA, (DHA)

BY(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Arıkan ameliyat sonrası görevine döndü

ÇUKUROVA Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, ikinci kez yapılan bel fıtığı ameliyatının ardından görevinin başına döndü.

Geçen hafta Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ameliyat edilen Başkan Yıldıray Arıkan, tedavisinin ardından taburcu edilip, evinde dinlendi. Kendini iyi hisseden Arıkan, mesaiye başladı. Arıkan, belediye binasında personel tarafından alkışlar ve çiçeklerle karşılandı. Ameliyat sonrasında kısa sürede toparlandığını belirten Arıkan, "Bazı gazetelerde sağlık durumumla ilgili yalan yanlış haberler yapıldı. Ancak, çok şükür Balcalı Hastanesi'nde son derece başarılı bir şekilde yapılan bel fıtığı ameliyatı sonrasında eski sağlığıma tekrar kavuştum" dedi.

Arıkan, ayrıca başarılı ameliyatı gerçekleştiren tüm hastane personeline de teşekkür etti.

ADANA, (DHA)

BY(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

Özgür filmler Osmaniye'de

OSMANİYE'de Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği'nin bu yıl 8'incisini organize ettiği Özgür İnsan Figürleri ve Film Festivali başladı.

Festivalin açılış etkinliği merkeze bağlı Çona Köyü'nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Dernek Başkanı İbrahim Çenet, bu yılki Özgür İnsan Ödülü'nün Osmaniyeli yazar ve sinemacı Arif Keskiner'e verileceğini söyledi. Daha sonra Ozan Duranoğlu Türk halk müziği eserleri ile konuklara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı. Programa katılan Abdulkadir Doğar, kendi şiirlerini yorumladı. Düzenlenen panelde ise Ali Ozan Emre, Bekir Dağsever, Mehmet Demirel Babacanoğlu, Karacaoğlan'ın hayatı ve şiirleri üzerine konuşmalar yaptı, şiirlerini okudu. Ses sanatçısı Mesut Eray ise Karacaoğlan'ın bestelediği bir şiirini yorumladı.

Belgesel film yapımcısı Dursun Özden ise 'Dünya'da Atatürk' konulu sunumunu yaptı. Bugüne kadar 60 ülkede dizi ve belgesel çekimleri yaptığını anlatan Dursun, 1999'da Latin Amerika Edebiyat Ödülü'nü kazanması nedeniyle gittiği Küba'nın Devlet Başkanı Fidel Castro ile

arasında yaşanan olayı anlattı.

Castro'ya Türkiye'deki devrimci gençlerin kendisine hayran olduğunu söylediğini belirten Dursun, "Castro ellerini açıp, parmak işaretlerini yaparak, benim konuşmama karşı geldi. Castro aynen şu sözleri kullandı; ' Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan hareket ederek başlattığı emperyalizme karşı mücadelesi, dünyadaki tüm anti emperyalistler için önem taşımaktadır. Atatürk bizim de önderimizdir. Türkiye'deki gençlere söyleyin, kendilerine başka ülkelerden lider aramasınlar. Mustafa Kemal bizlerin de örnek aldığı, dünya lideridir'. Bu sözleri duyunca bir süre dondum ve Mustafa Kemal Atatürk ile bir kez daha gurur duydum" diye konuştu.

İl Kültür Müdürü Ahmet Tabur'un yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı Çona Köyü'ndeki etkinlik slayt ve kısa film gösterileri, şiirler ve türkülerle geç saatlere kadar devam etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

////////////////

Adana'da anıt ağaçlara koruma altında

ADANA'da inşaat yapılacak arsalarda bulunan asırlık anıt ağaçlar, belediye ekiplerince bulundukları yerden sökülüp, koruma altına alındı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, Toros Mahallesi'nde bir vatandaşın inşaat yapmak için kesmek zorunda kaldığı 250 yıllık dut ağacı kökünden sökülerek Çobandede Parkı'na nakletti.

Yine aynı gerekçelerle Gürselpaşa Mahallesi'ndeki 500 yaşındaki dut ağacı da belediye ekiplerince kurtarıldı. Bu anıt ağaç da yerinden söküldü ve Çobandede Parkı'na dikildi. Belediye çalışanları benzeri bir uygulamayı Karaisalı'dan getirdiği zeytin ağacı için de yaptı. Zeytin ağacı son düzenlemelerde Adana'nın prestij mekanlarından biri haline getirilen Şinasi Efendi Caddesi'nin girişine dikilerek, buraya ayrı bir görsellik kazandırıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Adanalılara çağrıda bulunarak, "Vatandaşlarımız eğer geçerli nedenlerle ağaçlarını kesmek zorunda kalmışlarsa, bunu yapmasınlar ve bize haber versinler. Ekiplerimiz gelir ve ağacı kesilmekten kurtararak, Adana'nın uygun yerlerine dikerler. Vatandaşlarımız bize ulaşmak isterlerse Büyükşehir Alo 153 hattını kullanabilirler" diye konuştu.

BY(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////

'Ben çöp değilim' sloganıyla 544 kilo pil topladılar

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilkokullar arasında 'Ben Çöp Değilim' sloganıyla En Gazla Atık Pil Toplama Yarışması ve çevre temalı resim sergisi düzenlendi.

İskenderun Belediyesi 3 No'lu Sosyal Tesis'te gerçekleştirilen çevre etkinliğine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, belediye meclis üyeleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

6 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya katılan 30 okulda öğrenciler toplam 544 kilo 740 gram atık pil topladı. Yarışmada, Emine Sadet Çarmıklı İlkokulu topladığı 134 kilo 275 gram atık pil ile birinci, 107 kilo atık pil ile Fevzi Çakmak İlkokulu ikinci, 82 kilo 465 gram atık pil toplayan İnönü İlkokulu ise üçüncü oldu.

Topladığı atık pil oranına göre birinci olan okul akıllı tahta, ikinci olan okul projeksiyon cihazı ve perde, üçüncü okul da renkli yazıcı tarayıcı ve fotokopi makinesi ödülü kazandı.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, "Yaşadığımız çevreye ve kentimize ülkemize sahip çıkmaz isek kaybederiz. Çevre etkinlikleriyle, hep birlikte İskenderun'a, yurdumuza sahip çıkıyoruz. Biz sahip çıkmazsak yaşadığımız çevreyi kaybederiz. Evimiz de bizim, sokağımız da bizim, yaşadığımız kent de, bu ülke de bizim. Bütün bunlara sahip çıkmak zorundayız. Onun için böyle anlamlı günde, Dünya Çevre Günü'nde bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.

55 NOKTADA PİL TOPLAMA KUTUSU

Pil, çeşitli ağır elementler, kanserojen madde ihtiva eden civa, kadmiyum, kurşun gibi 10-15 maddenin içerdiği kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine döndüren bir yapı olduğunu hatırlatan Başkan Civelek, belediye olarak 55 değişik noktaya pil toplama kutuları konulduğunu, atık pillerin gelişi güzel çöpe atılmaması için herkesin duyarlı olmasını istedi.

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

UA(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////

'Yılda 1500 kişi iş kazalarında ölüyor'

TÜMSİAD Adana Şubesi'nin düzenlediği 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu toplantıda konuşan İş Güvenliği Uzmanı İrfan Sayar, her yıl yaklaşık bin 500 kişinin iş kazası sonucu öldüğünü söyledi.

'İş Sağlığı ve Güvenliği' yasasının getirdiği sorumlulukları dile getiren İrfan Sayar, işveren ve çalışanların yükümlülüklerini anlattı. İşveren'in 'risk analizi' yaptırmasını zorunlu olduğunu hatırlatan uzman İrfan Sayar, "Aksi halde en az 30 bin lira ceza yersiniz" dedi.

Sayar, "Türkiye, Avrupa'da iş kazalarında kaybedilen hayatlar bakımından maalesef birinci sırada. Dünyada da Çin'den sonra ikinci sıradayız. Yılda yaklaşık bin 500 kadar kaybımız var. Bunun için kurallı iş hayatı ve kurallı bir işçi sağlığı ve iş güvenliği için mutlaka uygulamada, kağıt üzerinde kalmayarak hayata geçirmelisiniz" diye uyardı.

Sayar, daha sonra toplantıda bulunan iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Toplantı sonunda TÜMSİAD Başkan Vekili Hakan Can, Sayar'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

ADANA, (DHA)

BY(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

İskenderun itfaiyesi güçlendi

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde olası yangınlarla daha etkili müdahale etmek amacıyla İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün araç filosu 'özellikle itfaiye aracı' ile güçlendi.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, yangınlara ve acil durumlara müdahale edebilmek amacıyla 45 metre yüksekliğe sahip, araç üstü teleskobik eklem bomlu, merdivenli, hidrolik platformlu itfaiye aracını inceledi.

Başkan Civelek, İskenderun İtfaiyesi'nin filosuna katılan özellikli itfaiye aracıyla, modern hizmet binası ve geniş kapsamlı eğitimlerle itfaiyenin hizmet etkinliğinin daha da artırıldığı dile getirdi.

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

UA(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

600 anaokulu öğrencisi hamle yaptı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde anaokulları ve kreşlerdeki öğrencilere yönelik satranç turnuvası düzenlendi. Hatay Satranç Kulübü İskenderun Temsilciliği'nin organize ettiği turnuvada 600 minik öğrenci hamle yaptı.

Hatay İl Satranç Kulübü İskenderun Temsilcisi Sultan Daban koordinesinde yapılan turnuvada, miniklere aileleri de destek verdi.

Sultan Daban "Turnuvanın kurallarını çocuklar koydu. Biz de onlara her türlü desteği verdik. Onlar kendi kafalarına göre takılsınlar. Bizim amacımız bu çocuklara satranç sevgisini aşılamaktır. Burada yarışmaya katılan yaklaşık 600 çocuk var. İki gün sürecek turnuvada tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

UA(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

///////////////

Didem Parlakyiğit, kişisel sergisini açtı

ANTAKYA'da Bedii Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi mezunu Didem Parlakyiğit, ilk kişisel yağlı boya resim sergisini açtı. Antioch's Verdaa Salonu'nda açılan sergide Parlakyiğit'in birbirinden güzel 20 tablosu izlenime sunuldu. Seçkin davetliler resimleri ilgiyle inceledi. Didem Parlakyiğit, davetlilere eserleriyle ilgili bilgiler verdi.

Mehmet EZER/ANTAKYA(Hatay), (DHA)

ME(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Tatlıcı Köse, Ceyhan şubesini açtı

TÜRKİYE genelinde ürettiği tatlı çeşitleriyle bir marka haline gelen Tatlıcı Köse 20'nci şubesini Adana'nın Ceyhan ilçesinde açtı.

Açılış nedeniyle düzenlenen törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı, Şeref Can, Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Köse, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Ceyhan'da isim yapmış bir pastanenin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Köse pastaneleri Osmaniye'ye gelmesiyle birlikte diğer pastanelerin kaliteleri de değişti. Osmaniye, Köse pastanelerini örnek almıştır. Köse pastaneleri Adana bölgesinde kurulduğundan bu yana Osmaniye fıstığının da öneminin artmasını sağlıyor. Açılışta emeği geçenleri kutluyor Ceyhan'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Tatlıcı Köse'nin 1964'ten bu yana bölgenin insanlarına kaliteli ürünler sunduğunu ifade ederek, Adana ve Osmaniye illerinden sonra Ceyhan'da da hizmet vermesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

Vali Avni Coş "Bir işyerinde en önemli unsur, tüketici memnuniyetidir. Tüketicinin beklentilerini değerlendirmek, ölçmek ve istekleri doğrultusunda iş yapmak çok önemli. Bu anlamda Tatlıcı Köse örnek kuruluşlarımızdandır. Güzel hizmetlerin Ceyhan ilçesinde de devamını diliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla açılış kurdelesi kesildi. Konya'dan gelen semah ekibinin gösterileri davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Köse, özel hazırlanan baklavaları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'a ikram etti.

Şahin ÖZER/ CEYHAN (Adana), (DHA)

ŞÖ(BY)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////////////////

MEÜ'de kaliteye emek akademisyenlere ödül

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü, kurumun kalitesini arttırma konusunda çalışan akademisyenleri ödüllendirdi.

'Kaliteye Emek Verenler' ödül töreni, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene Rektör Prof. Dr.Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Genel Sekreter Prof.Dr. Burak Çimen ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Suha Aydın, MEÜ'nün kalitesini arttırma konusunda çalışanların önünü açmayı asli görevi olarak kabul ettiğini söyledi ve bu çalışmaların olumlu sonuçlarını almış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Avrupa Komisyonu tarafından verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) etiketlerini almanın yolunun TSE belgesini almaktan geçtiğini bildiklerini ve buna uygun hareket ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Aydın, AKTS ve DE etiketlerini alma sürecinde yaşananları aktardı. Etiketleri almanın önemini vurgulayan ve alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Aydın, bundan sonraki sürecin daha önemli olduğunu, bu belgeleri muhafaza etmeyi ve çoğaltmayı istediklerini kaydetti.

Törende Kalite Yönetim Sistemi ve Tıp Fakültesi Kalite Yönetim Sistemi'nin uygulanmasında emeği geçenlere ödülleri verildi. ADEK üyelerine, Avrupa Komisyonunca 2012 yılında üniversiteye verilen AKTS ve DE eki alınmasına katkı sağlayan kişilere, MÜDEK, UTEAK ve TÜRKAK'ça akredite edilen birimlerin çalışmalarında emeği geçenlere, engelsiz kampus çalışmalarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan üniversiteye verilen Ulaşılabilirlik Kalite Teşvik Ödülü'ne katkısı bulunan kişilere teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca, 3-7 Haziran tarihlerinde TSE tarafından verilen Temel Kalite Eğitimi ile Dokümantasyon ve İç Tetkik eğitimine katılan personele ise katılım sertifikaları Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından verildi

MERSİN, (DHA)

ME(AŞ/EŞ)(10.06.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Gençlerin mezuniyet sevinci

MERSİN'in Silifke İlçesinde Göksu Anadolu Lisesi, 2012-2013 eğitim yılı sonunda 90 öğrencisini görkemli bir törenle mezun etti.

Göksu Anadolu Lisesi'nin mezuniyet töreni okul bahçesinde gerçekleşti. Törene Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Göksu Anadolu Lisesi Müdürü Halil Kır, çevre okullardan müdürler, öğrenci velileri ve öğretmenle ile öğrenciler katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Halil Kır, öğrencilerin eğitim ve kariyer hayatlarında başarıyı yakalamaları için büyük gayretler gösterdiklerini belirterek, başarıların kendileri için her daim övünç kaynağı olacağını söyledi.

Müdür Kır'ın konuşmasının ardından; Göksu Anadolu lisesi 2013 mezunu ve dönem birincisi Fatma Ayyıldız konuştu. Ayyıldız konuşmasının ardından yaş kütüğüne bröve çaktı. Daha sonra okul birincisi, ikinci ve üçüncü öğrencilere ödülleri verildi. Okul bahçesindeki tören kep atma ile sona ererken, etkinliğin devamı Kızkalesi Barbarossa Otel'de düzenlenen yemekli eğlenceyle devam etti. Gecenin geç saatine kadar stres atan öğrenciler, mezun olmanın gururunu yaşadı.

Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin),(DHA)

MO(AŞ/EŞ)(10.06.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

Tarsus'ta 'basın arşivi' oluşturuluyor

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) tarafından ilçede yayınlanan yerel gazeteleri arşivlemek için çalışma başlatıldı.

MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, dernek binasında oluşturulan kütüphanede ilçede yayınlanan günlük, haftalık gazetelerin arşivlenmesini sağlayacaklarını söyledi. Çalışkan, dernek olarak ilçede büyük bir eksikliği gidererek, basın arşivine ev sahipliği yapacaklarını belirterek, "Arvişleme konusunda büyük bir eksiğimiz vardı. Bu nedenle de, araştırmacılara, derlemecilere, kentin basın hafızasını tutmak için harekete geçtik. Bu arşiv ileride bütün basın mensuplarının ve gazetelerin, araştırmacıların büyük işine yarayacak. Bu projeyi duyurduğumuz da gazete sahipleri de destek verdi" dedi.

Tolunay DUMAN / TARSUS,(Mersin),(DHA)

TD(AŞ/EŞ)(10.06.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

Minikler el becerilerini sergilediler

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Güneş İlkokulu öğrencileri, el becerilerini bir sergide topladı.

Güneş İlkokulu, girişi ve konferans salonunda sergilenen yağlı, guaş ve pastel boya kullanılarak yapılan 300'e yakın çalışmanın yer aldığı serginin açılışını İlçe Mille Eğitim Müdürü Cevat Aslan, Akdeniz İlçesi Halk Eğitim Müdürü Necmettin Çelik ve Okul Müdürü Hüseyin Gündüz birlikte yaptı. Sergiye, çevre okul müdürleri ve veliler de büyük ilgi gösterdi. Davetlilere sergi ile ilgili bilgilendirmeyi ise Görsel Sanatlar Öğretmeni Mahit Aygün yaptı. Aygün, sergide öğrencilerin emeklerini gözler önüne serdiklerini vurgulayıp, "Okulumuzdaki yetenekli öğrencilerimize gerekli malzemeyi sağlayıp, destekleyerek, yeteneklerini ortaya koymalarına vesile oluyoruz. Diğer bir amacımız ise bu yetenekli öğrencilerimizi geçen yıllarda Gülçin Taşkın, Çiğdem Taşkın, Seher Kamış adlı öğrenciler gibi Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderebilmektir" dedi.

El becerilerini sergileyen öğrenciler ise gerekli malzeme yardımı sağlayarak kendilerini resim sanatına yönlendirdiği için öğretmenleri

Mahit Aygün'ü çok sevdiklerini ifade etti. Yağlı boya, guaş, karakalem, pastel boya resimlerin yanı sıra kolaj ve rölyef çalışmalarından oluşan 300 yapıtın yer aldığı sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.

MERSİN, (DHA)

(DHA - Bünyamin YIL)
SONRAKİ HABER