Kredi çektiği bankayı soymaya kalkmış

KONYA'da dün başında motosiklet kaskı, elinde tabancayla banka soymaya kalkan ve güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilen 39 yaşındaki Ersan Yetiş, 'silahlı yağma ve hırsızlık' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 kamyonuyla nakliyecilik yapan Yetiş'in, banka kredisi ve piyasaya yaklaşık 250 bin lira borcu nedeniyle, krediyi çektiği ve aynı zamanda müşterisi olduğu bankayı...

F5HABER F5HABER
Kredi çektiği bankayı soymaya kalkmış

KONYA'da dün başında motosiklet kaskı, elinde tabancayla banka soymaya kalkan ve güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilen 39 yaşındaki Ersan Yetiş, 'silahlı yağma ve hırsızlık' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 kamyonuyla nakliyecilik yapan Yetiş'in, banka kredisi ve piyasaya yaklaşık 250 bin lira borcu nedeniyle, krediyi çektiği ve aynı zamanda müşterisi olduğu bankayı soymaya kalktığı ortaya çıktı.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Yeni Toptancılar Çarşısı'nda özel bir banka şubesinde meydana geldi. Plakasız motosikletiyle toptancılar çarşısına gelen Ersan Yetiş, bankanın arka caddesine park ettiği motosikletini çalışır halde bıraktı. Daha sonra başındaki kaskla birlikte bankaya yönelen Yetiş, elindeki ruhsatsız tabanca ve çanta ile birlikte bankaya girdi. Vezneye doğru yönelen Yetiş, elindeki çantayı veznedara uzatıp, paraları çantaya doldurmasını söyledi. Tabancayla bir el havaya ateş eden Yetiş'e, bankanın güvenlik görevlisi Mevlüt Boyacı müdahale etti. Paniğe kapılan Yetiş, diğer banka görevlilerinin de yardımıyla Mevlüt Boyacı tarafından etkisiz hale getirilip polise teslim edildi.

BORCU YÜZÜNDEN SOYGUN YAPMAYA KALKMIŞ

Konya'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeri Çumra Mahallesi'nde oturan, 2 kamyonuyla nakliyecilik yapan 3 çocuk babası Ersan Yetiş'in, ifadesinde bir müşterisi tarafından dolandırıldığını ve o dönemde de işlerinin kötü gitmesi nedeniyle borçlandığını, bankadan kredi çektiğini ve ama bunu rağmen borçlarını ödeyemediği için haciz işlemleri başlatıldığını ileri sürdüğü öğrenildi.

KREDİ ÇEKTİĞİ VE MÜŞTERİSİ OLDUĞU BANKAYI SOYMAYA KALKTI

Bankadan çektiği 76 bin lira krediyle birlikte piyasaya yaklaşık 250 bin lira borcu olduğunu ileri süren Yetiş'in, krediyi soymaya kalktığı bankadan çektiği ve bankanın da aynı zamanda sürekli müşterisi olduğu ortaya çıktı. Yetiş'in, banka önünde çalışır halde bıraktığı motosikleti de çaldığı saptandı. Borçları nedeniyle psikolojik bunalıma girdiğini ileri süren Yetiş'in, ifadesinde, "O bankaya sürekli gelip gidiyordum. 3-4 gün önce böyle bir plan yaptım. Önce motosikleti çaldım. Sonra bankaya gittim. Normalde güvenlik görevlisi kapıdan girdikten sonra solda oturuyordu. Ancak bu kez içeri girdiğimde karşımda veznenin bulunduğu bölümde gördüm. Paniğe kapıldım. Buna rağmen çantayı uzatıp paraları vermesini isteyip bir el korkutmak amacıyla tabancayla ateş ettim. Sonra güvenlik görevlisi müdahale etti" dedi.

Ersan Yetiş, yapılan sorgulamasının ardından bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Yetiş, çıkarıldığı mahkemece 'Silahlı yağma ve hırsızlık' suçundan tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

(DHA - İsmail AKKAYA)
SONRAKİ HABER