Kırgızistan’da cumhurbaşkanlığına 59 aday

Kırgızistan'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için 59 kişi adaylık başvurusu yaptı.

F5HABER F5HABER
Kırgızistan’da cumhurbaşkanlığına 59 aday

Kırgızistan'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için 59 kişi adaylık başvurusu yaptı.

Kırgızistan'da 15 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvuru süresi 31 Temmuz'da sona erdi. Kırgızistan Merkezi Seçim Komisyonu (MSK), cumhurbaşkanlığı seçimleri için 11'i parti adayı, 48 aday adayın resmi başvurusunun kabul edildiğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan MSK başkanı Nurcan Şayldbekova, "1 Ağustos'a kadar 7'si kadın 52'si erkek olarak toplam 59 aday başvuruda bulundu. Adaylardan 8'i devlet ve 7'si ticari kuruluş çalışanı, 29'u ise STK üyeleridir. 9'u işsiz 6'sı da emeklidir" dedi. Şayldbekova, cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday sayısının Kırgızistan toplumu için fazla olduğunu belirterek, ‘‘2011 yılında gerçekleşen seçimlerde 89 aday vardı. Bu kez biraz daha az, ama yine de toplumu şaşırtan aday sayısı var" şeklinde konuştu

Seçim Kanunu'na göre başvurusu kabul edilen adayların, bundan sonraki süreçte adaylıklarını destekleyen 30 bin kişinin imzasını ve 14 bin dolar katılım bedeliyle birlikte 10 gün içerisinde MSK'ya teslim etmesi gerekiyor. Adayların ayrıca Kırgızca dil sınavını geçmesi gerekiyor. Aday kayıtlarının 15 Eylül'e kadar sonuçlanacağı seçimde kampanya süreci seçim gününe kadar devam edecek.

(İHA)

SONRAKİ HABER