Küresel piyasalar, ABD-İran gerilimi ile negatif seyrediyor

Küresel piyasalarda ABD ile İran arasında artan gerilim sonrası negatif bir seyir izlenirken, bugün ABD'de açıklanacak veriler ile jeopolitik risk algısındaki yükselişin emtia fiyatlarına yansımaları takip edilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel piyasalar, ABD-İran gerilimi ile negatif seyrediyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve 8 üst düzey komutanı kapsayacak şekilde İran'a yönelik yeni yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzaladı. Böylece ABD'nin finansal yaptırım listesine eklenen Hamaney, Zarif ve İranlı komutanlar ABD finans sisteminden tamamen izole edildi.

Trump, kararnameye ilişkin yaptığı açıklamada, İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesinin ardından söz konusu yaptırımların kaçınılmaz olduğunu belirterek, "İran'la ya da başka bir ülkeyle çatışmaya girmek istemiyoruz ama şunu söyleyebilirim ki İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin veremeyiz." dedi.

Söz konusu gelişme sonrası İranlı yetkililer, ABD yaptırımlarının Washington ile diplomatik yolun kalıcı olarak kapandığı anlamına geldiğini vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER