Avukattan adliyede darp iddiası

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik ve polis memurlarınca darp edildiğini belirten avukat suç duyurusunda bulundu. Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlatırken yaşanan o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.TEKME VE YUMRUKLA DARP İDDİASI

F5HABER F5HABER
Avukattan adliyede darp iddiası

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik ve polis memurlarınca darp edildiğini belirten avukat suç duyurusunda bulundu. Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlatırken yaşanan o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

TEKME VE YUMRUKLA DARP İDDİASI



Adliyede meydana gelen olay avukat Süleyman Gökten'in savcılığa verdiği ifadesine göre şu şekilde gelişti; Avukat Gökten geçtiğimiz Çarşamba günü duruşmaya girmek için Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye C Blok girişinden avukat kimliğini okutarak X-Ray noktasından geçen Gökten'i danışmaya geldiği esnada güvenlik personeli ile güvenlik amiri durdurarak ismini sordu. Kimlik kartıyla geçtiğini ismini söylemeyeceğini belirten Gökten'e güvenlik personeli hakaret etti. Bunun üzerine avukat, özel güvenliği şikayet etmek için sicil numarasını öğrenmek istedi. X-ray cihazının olduğu yere giden avukat Süleyman Gökten'in yanına karakol amiri olduğunu söyleyen sivil giyimli bir polis geldi ve orada duramayacağını söyleyerek avukata doğru uzandı. Dengesini kaybeden polis yere düştü ve daha sonra polis ve özel güvenlikten oluşan bir grup tekme ve yumruklarla avukatı darp etti.



AVUKAT ŞİKAYETÇİ OLDU



Savcılık ifadesinde burnunun kanadığını, yüzünde ve dudağında kesikler oluştuğunu söyleyen avukat Gökten darp edilerek polis merkezine götürüldüğünü iddia etti. Avukat Süleyman Gökten, güvenlik ve polisten şikayetçi olduğunu belirtti.

YAŞANAN ARBEDE KAMERADA



Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlatırken güvenlik kameralarında ise ilk olarak avukatın X-Ray cihazına çantasını bırakmadan kimliğini okutarak geçtiği görülüyor. Bunun üzerine görüntüde, kadın güvenlik görevlisinin avukatın peşinden gittiği görülüyor. Görüntünün ilerleyen saniyelerinde önce kadın güvenliğin X-ray noktasına, ardından da avukat ve birçok özel güvenliğin geldiği, daha sonra gelen sivil giyimli polis memurunun avukatı tutmak isterken yere düştüğü görülüyor. Polisin yere düşmesinin ardından özel güvenliklerin yaka paça avukatı adliyedeki polis noktasına doğuru götürdüğü görülüyor.

(DHA - ARZU KAYA)
SONRAKİ HABER