Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Hırsızlık şüphelileri yakalandıALANYA'da çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 3'ü kadın 4 kişi jandarma tarafından yakalandı. Mahmutlar Beldesi'nde, yerleşik yaşayan Rus uyruklu bir kadının evine kapı kilidini kırarak giren 4 şüpheli, 100 dolar, 200 TL ve 400 ruble alarak kaçtı. Şikayet üzerine soruşturma başlatan jandarma, şüphelilerin kimliğini tespit etti.Jandarma...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Hırsızlık şüphelileri yakalandı

ALANYA'da çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 3'ü kadın 4 kişi jandarma tarafından yakalandı. Mahmutlar Beldesi'nde, yerleşik yaşayan Rus uyruklu bir kadının evine kapı kilidini kırarak giren 4 şüpheli, 100 dolar, 200 TL ve 400 ruble alarak kaçtı. Şikayet üzerine soruşturma başlatan jandarma, şüphelilerin kimliğini tespit etti.

Jandarma şüphelilerden Kadriye Ö. ve Hülya Ö.'yü başka bir evi gözetlerken gözaltına alırken, diğer iki şüpheli kaçtıkları 06 MAY 90 plakalı bir otomobille Aksu İlçesi'nde yakalandı. Şüphelilerin aracında yapılan aramada çaldıkları paralar ele geçirildi. 3'ü kadın 4 şüpheli sorgulanmak üzere Alanya'ya getirildi.

Foto: Şüpheliler adliyeye sevk edildi

===

Belediyeden yardım paketi

DEMRE Belediyesi, ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi dağıtıyor. Belediye ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine toplam 750 gıda paketi dağıtacak. Dağıtılan paketlerin içinde şeker, çay, yağ ve kuru bakliyat bulunuyor. Yardım paketleri, muhtarların tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine belediye ekipleri tarafından teslim ediliyor. Belediye Başkanı Süleyman Topçu, belediyenin olanakları ölçüsünde, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu

===

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

BURDUR Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarında teknolojik cihaz kullanımında artış görüldüğüne dikkati çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dolandırıcıların kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşlar üzerinde baskı kurduğunu ve kandırdığını anlatan emniyet yetkilileri, hiç bir kamu görevlisinin telefonla arayarak para talep etme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Dolandırıcıların aradıkları vatandaşları, kesinlikle telefonu kapatmaması, polis dahil kimseye bilgi vermemesi konusunda baskı yaparak mağdur ettiğini vurgulayan emniyet yetkilileri, benzer durumlarda mutlaka durumun polise bildirilmesini istedi. Burdur'da son zamanlarda vali yardımcılarının isimleri kullanılarak iş adamlarının arandığını kaydeden polis yetkilileri, vatandaşların kendilerini arayan kişilere itibar etmemeleri belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Fotosuz

===

Çalıntı motosiklet operasyonu

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi Kılıç Beldesi'nde çalıntı motosiklet satın aldıkları tespit edilen 2 kişi yakalandı. Isparta'da meydana gelen motosiklet hırsızlığı olaylarına karşı Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışmalar sonuç verdi. Ekipler, il ve ilçe merkezlerinde çalınan motosikletlerin köylerde satıldığını tespit etti. Bunun üzerine Isparta İl Jandarma Komutanlığı ve Keçiborlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kılıç Beldesi'nde yaptığı operasyonda 3 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Olayla ilgili M.E.İ. ve İ.K. hırsızlık malını satın almak suçlamasıyla gözaltına alındı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,(DHA)

Fotosuz

===

Başkan Dülgeroğlu'dan muhtarlara iftar

FİNİKE Belediyesi tarafından mahalle ve köy muhtarlarına iftar yemeği verildi. Belediye'ye ait su parkında düzenlenen iftar yemeğine, Belediye Başkan Nail Dülgeroğlu, meclis üyeleri, ve muhtarlar katıldı. Yemekte konuşan Başkan Dülgeroğlu, 'Büyükşehir Yasası' hakkında muhtarlara bilgi verdi. Yeni yasayla belediyelerin köylere hizmet götüreceğini anlatan Başkan Nail Dülgeroğlu, seçimlerden sonra belediye bütçesinin tahminen 45- 50 milyon lira olacağını kaydetti.

Yasanın bütçenin en az yüzde 10'luk kısmının köylere yatırım yapılmasını zorunlu tuttuğunu kaydeden Başkan Dülgeroğlu, "Bu demektir ki, Finike'nin köyleri her yıl 4-5 milyon liralık yatırım alacak. Böylece onlarca yılda köylere götürülebilen hizmetler, çok kısa sürede gerçekleştirilebilecek" dedi. 2014 yılı yerel seçimlerinden sonra da birlikte çalışabilmeyi umduğunu ifade eden Başkan Dülgeroğlu, "İddia ediyorum, köylerimizde yıllardır süren yol, su ve diğer sonunlar 2,5 yıl gibi bir zamanda ortadan kaldırılacaktır" diye konuştu.

Beş yıllık sürede yapılan 20-25 milyonluk yatırımla, köylerin çehresinin tamamen değişeceğini anlatan Başkan Dülgeroğlu, "İl Özel İdaresi'nde yaşanan bütçe yetersizliği nedeniyle oluşan sorunlar kısa zamanda çözülecektir" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: İftar masası ve muhtarlardan toplu fotoğraf

===

Başkan Özgenç 3'üncü döneme aday

GAZİPAŞA Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2 dönemdir Gazipaşa Belediye Başkanlığı yapan Özgenç, belediye önünde kendisine eşlik eden yaklaşık 150 kişilik grupla CHP İlçe Teşkilatı'na gitti. Parti binasına sığmayan kalabalığa, bahçede seslenen Başkan Özgenç, 9 yıllık görev süresini özetledi ve yapacaklarını anlattı.

Konuşmasına sıcağa rağmen kendisini desteklemeye gelenlere teşekkür ederek başlayan Başkan Özgenç, ilk kez 2004 yılında aday aylığını açıklayarak ön seçimle belediye başkan adayı olduğunu hatırlattı. Özgenç, 2009 yılında ikinci kez aynı yarışa girdiğini ve halkın isteği üzerine tekrar belediye başkanı olduğunu söyledi. İki dönemdir belediye başkanlığı yaptığını ve demokrasinin doğası gereği karşısına yeni adayların çıkmasının doğal olduğunu dile getiren Özgenç, aday adaylarının çıkmasını saygıyla karşıladığını belirtti.

MUHALEFET BAŞKANI OLUPTA YARGILANMAYAN KALMADI

Konuşmasını icraatlarını anlatarak sürdüren Başkan Özgenç, her belediyenin kendi koşulları ve ihtiyaçları ölçüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Büyük zorluklarla bugünlere geldiklerini anlatan Başkan Özgenç, "Türkiye'de ne yazık ki muhalefette belediye başkanlığı yapıp da yargılanmayan bir belediye başkanımız kalmadı. Antalya, Manavgat, Gazipaşa, Korkuteli, İzmir, Eskişehir belediye başkanlarının hepsi yargılandı. Biz bütün baskılara, uydurmalara, zorluklara, yıldırmalara rağmen, mücadele ettik. Gazipaşa için çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Özgenç, konuşmasının ardından aday adaylığı başvuru evraklarını CHP İlçe Başkanı Vural Görgülü'ye sundu. Özgenç, başvurusunu yaptıktan sonra partililerin tebriklerini kabul etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Cemburak Özgenç konuşma, kalabalıktan ve aday adaylığı başvuru dosyasını CHP ilçe başkanı Vural Görgülü'ye teslim ederken.

===

Başkan Özgenç muhtarlarla iftarda buluştu

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, iftar yemeğinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Karacaağaçlık Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine eşi Seçil Özgenç'le birlikte katılan Başkan Özgenç, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Amaçlarının muhtarlarla birlikte olmak olduğunu söyleyen Başkan Özgenç, "Zaman ayırıp buraya kadar geldiniz. Sadece birlikte olmak istedik. Ramazan ayı münasebetiyle yaylalarda da benzer şekilde iftar yemekleri verip görmediğimiz vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Başka bir amacımız yok. Birlikte olmaktan dolayı çok büyük keyif aldık. Önümüzdeki günlerde umarım tekrar bir araya geliriz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: İftar yemeğinden muhtarlar ve Başkan Özgenç

===

Orman deposu arkasında yangın

KEMER Orman İşletme Şefliği'ne ait Karabucak Orman Dışı Deposu'nun arka tarafında çıkan yangında 1 dönüm orman alanı zarar gördü. Kuzdere Mahallesi'ndeki Kemer Orman İşletme Şefliği'ne ait Karabucak Orman Dışı Deposu'nun arka tarafındaki otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yükselen alevler, deponun arkasında bulunan nar, kızılçam ve servi ağaçlarına da sıçradı.

Vatandaşların ihbarı üzerine Kemer Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangına, 3 arazöz, 1 su tankeri ve 1 kepçe ile birlikte yaklaşık 15 kişi müdahale etti. Kısa süre içinde kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Daha sonra ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken, yaklaşık 1 dönümlük alanın yangından zarar gördüğü kaydedildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ekiplerin soğutma çalışmalarından foto

===

KUTSO'dan Kaş'ta iftar yemeği

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından Kaş'ta iftar yemeği verildi. Yemeğe, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, KUTSO Başkanı Murat Günay, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Gürol Gülşen, Şöförler Odası Başkanı Ramazan Demirtepe, KUTSO üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaş Restoran'da düzenlenen yemekte konuşan KUTSO Başkanı Murat Günay, yaklaşık bir ay önce yapılan seçimlerin ardından Değişim Grubu olarak göreve geldiklerini söyledi. KUTSO'nun, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca'da faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin 500 üyesi bulunduğunu anlatan Başkan Günay, yönetimlerini her bölgeyi temsil edecek şekilde oluşturduklarını söyledi.

KUTSO başkan yardımcısını Kaş'tan seçtiklerini kaydeden Başkan Günay, "Bu Kaş'a verdiğimiz önemin ilk göstergesi. KUTSO tarihinde ilk kez, Kumluca dışında bir yemek düzenledik. Bu da Kaş'ta oldu. KUTSO'daki barışmayı, dayanışmayı, birlikteliği Kaş'tan başlatıyoruz. Kaş, Batı Antalya'nın turizm merkezi. KUTSO'nun diğer üyelerinin bulunduğu Demre, Finike ve Kumluca ise tarım merkezi. Bu nedenle, Kaş'a ayrı bir önem veriyoruz. KUTSO olarak turizm alanında yapacağımız çalışmaların merkezi Kaş olacaktır. KUTSO, yalnızca Kumluca'nın değil, Batı Antalya'nın Ticaret ve Sanayi Odası olacaktır" dedi.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ise "KUTSO'dan yaptığı değişim vadini bekliyoruz. Evet Kaş, Batı Antalya'nın dünya çapındaki bir turizm merkezidir. Likya Uygarlığı'nın başkentidir. KUTSO'nun Kaş'a gereken önemin verilmesini bekliyoruz. Biz Kaş olarak bu işbirliğine hazırız" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yemekten

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER