Şehit er Hasan İlhan'ı, Denizli'de 20 bin kişi uğurladı

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan sıhhıye er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin annesi Hanife İlhan'ın elinden tutup teselli etmeye çalıştı. Anne Hanife İlhan, oğlunun fotoğrafına dokunup tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü.

F5HABER F5HABER
Şehit er  Hasan İlhan'ı, Denizli'de 20 bin kişi uğurladı

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan sıhhıye er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin annesi Hanife İlhan'ın elinden tutup teselli etmeye çalıştı. Anne Hanife İlhan, oğlunun fotoğrafına dokunup tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü.

Kayseri'de bombalı araçla çarşı iznine çıkan komandoların bulunduğu otobüse düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 20 yaşındaki şehit sıhhiye er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dün gece Denizli'ye getirilen şehit Hasan İlhan'ın cenazesi bugün öğle namazından önce helallik alınması için Pelitlibağ Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada şehidin annesi Hanife İlhan, babası Süleyman İlhan ve 16 yaşındaki kardeşi Fatih İlhan, şehit erin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit evini dolduran mahalle sakinleri de aile ile birlikte gözyaşı döktü, şehide helallik verdi.

BAKAN AVCI'DAN AİLEYE DESTEK

Şehit sıhhiye erin cenazesi daha sonra askeri tören ve cenaze namazının kılınması için Delikliçınar Yeni Cami'ye getirildi. Şehit er için düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Partili Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile 20 bine yakın Denizlili katıldı.

Cenaze töreninde şehit erin annesi Hanife İlhan, oğlunun tabutu başına gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ayakta güçlükle duran acılı anne getirilen sandalyeye oturdu ve oğlunun fotoğrafını öpüp uzun süre okşadı. Yaklaşık 15 dakika tabut başında bekleyen ve oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Hanife İlhan, oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin annesi Hanife İlhan'ın elinden tutarak teselli etmeye çalıştı. Bakan Nabi Avcı, daha sonra şehit erin tabutu başında dua etti, babası Süleyman İlhan ile 16 yaşındaki kardeşi Fatih İlhan'a da taziyelerini iletti.

İKİ ŞEHİT ANNESİ BİRLİKTE AĞLADI

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit olan Denizlili Astsubay Kıdemli Başçavuş Halit Topuz'un annesi Şükran Topuz da cenaze törenine katıldı. Şehidin annesi Hanife İlhan, Şükran Topuz'a sarılarak gözyaşı döktü. Topuz, İlhan'dan güçlü olmasını istedi. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazıyla binlerce kişi şehit er Hasan İlhan'a son görevini yaptı. Cenaze namazında arka sıralarda kadınlarla erkeklerin birlikte saf tuttuğu görüldü.

Cenaze namazının ardından şehit Hasan İlhan'ın cenazesi top arabasına kondu ve cenaze marşı eşliğinde askeri törenle cenaze arabasına kadar taşındı. Şehidin kardeşi Fatih İlhan, ağabeyini selam durarak son yolculuğuna uğurladı. Bakan Nabi Avcı ve şehidin ailesi top arabasıyla birlikte yürüdü. Dev Türk bayrağı açan bir grup tekbir getirip terörü kınayan sloganlar atarken, yüzlerce Denizlili de gözyaşlarını tutamadı. Şehit Hasan İlhan'ın cenazesi Asri Mezarlık'taki Anıt Şehitlik'te toprağa verildi.

(DHA - Osman Nuri BOYACI, ÇETİN-Deniz TOKAT)
SONRAKİ HABER