Baydemir, Talabani'nin Eşini Ziyaret Etti

DİYARBAKIR Büyşükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yargılandığı KCK ana davası kapsamında kendisine verilen dört yıllık yurt dışına çıkış yasağının kalkmasının ardından İran'dan sonra ikinci ziyaretini Kuzey Irak'a gerçekleştirdi. Süleymaniye'de Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin eşi Heroxan Talabani'yi ziyaret eden Baydemir, "Ben yurt dışı yasağımın kalkmasından sonra yurt...

F5HABER F5HABER
Baydemir, Talabani'nin Eşini Ziyaret Etti

DİYARBAKIR Büyşükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yargılandığı KCK ana davası kapsamında kendisine verilen dört yıllık yurt dışına çıkış yasağının kalkmasının ardından İran'dan sonra ikinci ziyaretini Kuzey Irak'a gerçekleştirdi. Süleymaniye'de Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin eşi Heroxan Talabani'yi ziyaret eden Baydemir, "Ben yurt dışı yasağımın kalkmasından sonra yurt dışına ilk ziyaretimi Güney Kürdistan'a yapacağıma dair söz vermiştim. Dört yıl aradan sonra burada olmaktan çok mutluyum"dedi.

Yurt dışı yasağının kalkmasının ardından önce İran'a giden Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, Cuma günü Kuzey Irak'a geçti. Kuzey Irak'ta Süleymaniye kentine giden Başkan Baydemir, Almanya'da tedavi gören Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin eşi Heroxan Talabani'yi ziyaret etti. Talabani için geçmiş olsun mesajlarını ileten ve bir an önce iyileşip görevine dönmesi için dua ettiğini belirten Baydemir, dört yıl aradan sonra yeniden Irak'a gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Ben yurt dışı yasağımın kalkmasından sonra yurt dışına ilk ziyaretimi Güney Kürdistan'a yapacağıma dair söz vermiştim. Erbil, Süleymaniye ve Mahmur'a gideceğimi söylemiştim. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum"diye konuştu.

(DHA - Ferit ASLAN)
SONRAKİ HABER