"AP ile ortak çözüm bulunmasını istiyoruz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanının belirlenmesinde Avrupa Parlamentosu ile ortak bir çözüm bulunmasını istediğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"AP ile ortak çözüm bulunmasını istiyoruz"

Merkel, AB Liderler Zirvesi’nin ilk gün oturumlarının ardından düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde AB kurumlarına yapılacak görevlendirmelerin ele alındığını belirterek, yapılan istişarelerde AB Komisyonu Başkanlığı için Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki siyasi grupların liste başı adaylarının (Spitzenkandidat) hiç birinin çoğunluğun desteğini alamadığını ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı olacak kişinin AB Konseyi tarafından önerildiğini ve Avrupa Parlamentosu’nun da onaylanması gerektiğine işaret eden Merkel, “Biz elbette parlamento ile ortak çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER