için kaldı

Başbakan Yardımcısı Arınç Antalya'daki Akrabalarını Ziyaret Etti (2)

'İNSANIN GÜRSEL TEKİN OLMASI LAZIM'

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Arınç Antalya'daki Akrabalarını Ziyaret Etti (2)

'İNSANIN GÜRSEL TEKİN OLMASI LAZIM'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balyoz davasında kararın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in kendisinin "Çok mutlu oldum" dediğine yönelik iddialarının bulunduğunu belirterek, "Bunun söyleyebilmek için insanın Gürsel Tekin olması lazım" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği basın ödülleri töreni öncesi düzenlenen basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Arınç, Gürsel Tekin'in açıklamalarını "Hilaf-ı hakikat" olarak değerlendirdi. Arınç, "Bu yanlıştır. Benim dün söylediğim sözler ve böyle bir karar karşısında çok mutlu oldum kelimesini sarf etmedim. Böyle bir düşünceyi ifade etmek en azından insani olmaz. Yanlış olur. Herkesin üzüntü duyduğu bir yerde bunu söylemek için insanın Gürsel Tekin olması lazım" diye konuştu.

'TEKİN DOLDURUŞA GELMİŞ'

Kendisinin böyle bir ifadesinin bulunmadığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aksine bugüne kadar yaptığı açıklamalarda uzun tutukluluk süresini eleştirdiğini, şikayet ettiğini söyledi. Bülent Arınç, "Tutukluluğun bir tedbir olduğu, mahkumiyet kararı verilmedikçe bu tedbirin mutlaka kaldırılması gerektiğini söylüyorum. Hem milletvekili seçilenler hakkında, hem de içeride bulunan tüm tutuklular hakkında" sözleriyle açıklamalarına devam etti.

Yaptığı açıklamalarda mahkemelerin bir an önce sonuçlanması gerektiğini ve bundan mutlu olacağını ifade ettiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bir dava iki sene üç sene dört sene sürmez" dedi. Başbakan Yardımcısı Arınç, "Biz siyasetçiler siyasetçi dışındaki sözü kendisine anlatıldığında iyi okumalı, iyi dinlemeli, bizzat görmeli ve ondan sonra değerlendirme yapmalı. Doğrusu Sayın Tekin'e ben de yakıştıramadım. Dolduruşa gelmiş, 'Ben çok mutlu oldum' şekline bir cümle sarf etmedim, sarf etmem. Siyasi hayatımda bunun bir örneği yoktur" diye konuştu.

'OH OLDU' DEMEK DURUMUNDA DEĞİLİZ'

Başbakan Yardımcısı Arınç, Balyoz davası kararına ilişkin tüm siyasetçilerin temkinli ve sağduyulu açıklamalar yapmak durumunda olduğunu, Türkiye'nin de ihtiyacının bu yönde olduğunu söyledi. Açıklanan kararın bir mahkeme kararı olduğunu ve yargı sürecinin bir bölümü olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Beğensek de beğenmesek de üç kişilik ağır ceza heyeti bu konuda bir karar verdi. Hiçbirimiz insani olarak 'Oh oldu' 'İyi oldu' demek durumunda değiliz. Yargı kararları beğenilir beğenilmez, eleştirilir eleştirilmez ama daha ilk kademesindeyiz, başlangıcındayız" diye konuştu.

Mahkeme sürecinin henüz tamamlanmadığını, Yargıtay ve temyiz aşamalarının bulunduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

"Bugün 'Çok ağır cezalar verildi', 'Çok haksız oldu', 'Yersiz oldu' diyenlerin de bunun aksini söyleyenlerin de yargı sürecinin bitmesini beklemek gibi bir durumları var. Mahkumiyete hiç kimse sevinmez sevinmemeli ama iddialar ciddiydi. Bu ciddi iddiaları gerçekçi kılan, sanıyorum ki, deliller bulundu ve mahkeme bu yolda karar verdi. Bu kararın doğru olup olmadığını temyiz aşamasından sonra görececeğiz. Temyizde kesinleşirse bu kez 12 Eylül referandumla, Anayasa Mahkememize bireysel başvuru hakkı tanınmış oldu. Belki bu yola gitmek isteyenler gidecek. Ben geçmiş olsun diyorum."

SORUMLULAR HAKKINDA GEREKEN YAPILIR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Terörle mücadelede istihbarat eksikliği var mıdır?" sorusuna ise "Terörün bu hain saldırılarının, hatta intihar saldırısı şekline dönüşen eylemlerinin son bulacağına hepimizin inanması lazım" dedi. Terörle mücadelede çok daha başarılı sonuçlar, neticeler alınacağına inandığını kaydeden Arınç, "Bizde her olayın öncesi ve sonrasında meydana gelecek olaylar adli ve idari açıdan soruşturulur. Savcımıza yönelik saldırı da Bingöl'de üst üste vuku bulan saldırılarda bir eksiklik, bir vazifeyi ihmal, bir vazifeyi kötüye kullanma varsa bunun sorumluları hakkında gereken yapılır" açıklamasında bulundu.

Bütün istihbarat örgütlerinin çalışmasına rağmen engellenemeyecek eylemler olduğunu da kaydeden Arınç, "Emin olun bu eylemlerden çok daha fazlası önceden önlenebiliyor. Belki bunlardan çok fazla da haberiniz olmuyor" dedi.

'DEVLETİN TEK YÜZÜ VARDIR'

İstihbarat toplama noktasında ellerinden geleni yaptıklarını, istihbarat paylaşımıyla birlikte teknik ve teknolojik imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

(DHA - Emre BAYLAN)
SONRAKİ HABER