Türkiye'nin Çin'e kiraz ihracatının önü açıldı

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen "1,3 milyar dolarlık Çin kiraz pazarına erişimin önündeki engeller kaldırıldı" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin Çin'e kiraz ihracatının önü açıldı

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye ile Çin arasında "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü"nün yürürlüğe girdiğini belirterek, "1,3 milyar dolarlık Çin kiraz pazarına erişimin önündeki engeller kaldırıldı." dedi.

Büyükelçi Önen, AA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Çin'e kiraz ihracatının önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. 

Türkiye'den Çin'e kiraz ihracatının başlatılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Denetimi, Kontrol ve Genel İdaresi yetkilileri arasında müzakereleri tamamlanan "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü"nün 15-16 Kasım 2015'te Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde imzalandığını hatırlatan Önen, söz konusu protokoldeki şartların yerine getirilerek Çin'e kiraz ihracatının önünün açıldığını dile getirdi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER