için kaldı

Dayakçı kocayı hâkim affetmedi

Eşinden gördüğü şiddet sonucu parmağı kırılan kadın mahkemede şikâyetinden vazgeçti. Ama hâkim, dayakçı kocaya ‘yaralama’ suçundan 1 yıl 5 gün hapis cezası verdi.

VATAN VATAN
Dayakçı kocayı hâkim affetmedi

  İstanbul Bakırköy’de 15 Haziran 2017’de Sadagat Şimşek eve gelmeyen eşiyle konuşmak için Bakırköy Kadın Cezaevi’nin önünde buluştu. Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine Fethi Şimşek, eşine tokat attı. Yere düşen ve parmağı kırılan Sadagat Şimşek, şikâyetçi oldu. Savcılık, Fethi Şimşek hakkında, “kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.    ‘Eşimle barıştım’ dedi   Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre, Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında ifade veren Sadagat Şimşek şikâyetinden vazgeçtiğini söyledi. Olayın üzerinden 2 yıl geçtiğini ve tam hatırlamadığını belirten Şimşek, “Eşimden artık şikâyetçi değilim, çünkü barıştık. Ceza verilmemesini talep ediyorum” dedi. Sanık Fethi Şimşek ise eşiyle kavga ettiklerini söyleyerek, “Üstüme doğru gelince elimle ittim. Benim suçum yok” diye savunma yaptı. Ama mahkeme, sanık Fethi Şimşek’e, “kasten yaralama” suçundan 1 yıl 2 ay 18 gün hapis cezası verdi. Sanığın suçunu kabul eden savunmasını ve eşinin de şikayetinden vazgeçtiğini belirten mahkeme heyeti, indirime giderek cezayı 1 yıl 5 güne indirdi. Mahkeme sanığın daha önce de kasıtlı suçtan sabıkalı olduğunu, dosyaya yansıyan kişilik özellikleri ve duruşmadaki hal ve tavırlarını göz önüne alarak, “yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varılamadığından” cezada erteleme yapmadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER