Kaçırılan polisin ailesi: Cumhurbaşkanı ve Başbakan oğlumu kurtarsın

DİYARBAKIR-Bingöl karayolunda yol kesen PKK'lılar tarafından 19 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik ilçesinde oturan ailesi, operasyonların sona erdirilerek bölgeye barış gelmesini istedi. Baba Şeyhmus Kaya, "15 sene çobanlık yaptım, bazı günler ekmek bile bulamadığımız oldu, herkes bizi biliyor. Oğlum okudu Polis oldu. Onu kaçırdılar. Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a...

F5HABER F5HABER
Kaçırılan polisin ailesi: Cumhurbaşkanı ve Başbakan oğlumu kurtarsın

DİYARBAKIR-Bingöl karayolunda yol kesen PKK'lılar tarafından 19 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik ilçesinde oturan ailesi, operasyonların sona erdirilerek bölgeye barış gelmesini istedi. Baba Şeyhmus Kaya, "15 sene çobanlık yaptım, bazı günler ekmek bile bulamadığımız oldu, herkes bizi biliyor. Oğlum okudu Polis oldu. Onu kaçırdılar. Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a rica ediyoruz. Bu savaşı bir an evvel durdursun ve çocuğumuzu kurtarsın" dedi.

İstanbul Güngören'de görev yapan ve kardeşinin düğününe katılmak için geldiği memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nden, gelin getirmek için gittiği Muş'tan 24 Temmuz günü dönerken Diyarbakır Bingöl karayolunu keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 yıllık polis memuru 27 yaşındaki Vedat Kaya'nın ailesi çocuklarının serbest bırakılmasını istiyor.

KÜRT OLDUĞU İÇİN FARK EDİLMEYECEĞİNİ SANMIŞ

PKK'nın elinde 19 gündür bulunan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik ilçesinde oturan babası 57 yaşındaki Şeyhmus Kaya, şöyle dedi:

"Oğlum ve kardeşi Muş'tan gelini alıp dönerken Diyarbakır Bingöl karayolunun Abalı ve Tapantepe jandarma karakolları arasında yol kesen bir grup PKK'lı ile karşılaşıyor. Oğlum PKK'lıları görünce 'Ben de Kürdüm beni tutmazlar' düşüncesiyle silahını sakladıktan sonra aracını durdurup normal nüfus cüzdanını gösteriyor. Ancak, PKK'lılar cüzdanında nüfus cüzdanının yanısıra zayıflamak amacıyla gittiği spor salonuna ait olan ve üzerinde polis olduğunu yazan kimlik kartını görünce onu araçtan indiriyorlar. Araçtaki damat olan oğlum, gelinim, gelinimin abisi ve eşinden gitmelerini isteyen PKK'lılar polis olan oğlum Vedat Kaya'yı ise yanlarında götürüyorlar."

"ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ÇOCUĞUMU KURTARSIN"

Kendisinin 15 yıl çobanlık yaptığını kaydeden baba Şeyhmus Kaya, oğlu Vedat'ın okuyarak polis olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben 15 sene çobanlık yaptım. Bazı günler ekmek bile bulamadığımız oldu, herkes bizi biliyor. Oğlum okudu Polis oldu. Kimseye bir zararı olmamış. Kısmeti, kaderi polis olmaktı yani. Biz burada savaş istemiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz, kimse ölmesin, kan dökülmesin, savaş olmasın, barış olsun, herkes huzur içinde yaşasın. Herkes rahat anne, babasının evine gelsin. Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a rica ediyoruz bu savaşı bir an evvel durdursun ve çocuğumuzu kurtarsınlar. 19 gündür ne uyku giriyor gözümüze, ne yemek yiyebiliyoruz. Biz her gün ağlamaktan ayağa kalkamıyoruz. Bu savaşın bir an evvel durdurulmasını istiyoruz, rica ediyoruz. Günlerdir oğlumun ne durumda olduğunu bilmiyoruz."

"OĞLUMU BIRAKSINLAR"

PKK'lılar tarafından alıkonulan polis memuru Vedat Kaya'nın Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan annesi 50 yaşındaki Emine Kaya ise, gözyaşları içinde "Barış, oğlumu istiyorum, oğlumun sesi bana gelsin istiyorum. Başka hiç bir şey istemiyorum. 17 gündür gözüme uyku girmiyor. Hep ağlıyorum. Rica ediyorum oğlumuzu bir an evvel bana teslim etsinler. Operasyonların durdurulmasını istiyorum. Bu savaşın ortadan kaldırılmasını ve barış olmasını istiyorum" dedi.

(DHA - Emrullah KARAKAŞ)
SONRAKİ HABER