için kaldı

Atık malzemelerden sokak hayvanlarına ev

Elazığ'da üniversite öğrencileri, atık malzemelerden sokak hayvanları için barınak yaptı.

F5HABER F5HABER
Atık malzemelerden sokak hayvanlarına ev

Elazığ'da üniversite öğrencileri, atık malzemelerden sokak hayvanları için barınak yaptı.

Kış mevsiminin iyice hissedilir olması nedeniyle sokak hayvanlarının destek olmak isteyen Fırat Üniversitesi ve Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği üyesi öğrenciler, çalışma yaptı. Atık karton ve strafor parçalarını toplayan öğrenciler, onlardan sokak hayvanları için barınaklar yaptı. Daha sonra öğrenciler, sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelere barınakları yerleştirdi. Kış mevsiminde sokak hayvanlarının üşüdüğünü belirten öğrencilerden Hüseyin Düşürge, "Bizde hayvanların üşümesinin önüne geçmek için atık malzemelerden barınak yapıyoruz. Köpük, bant, kartonla hayvanları soğukta koruyacağız. Hayvanlar kış mevsiminde üşüyorlar ve savunmasızlar. Hayvanları koruyacaklar bizleriz. Umarım bunu başarabiliriz" dedi.

Sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesine destek olmak için barınak yaptıklarını aktaran öğrencilerden Berkcan Tutak ise, "Atık maddelerden oluşturduğumuz barınaklar yapıyoruz. Bu barınakları hayvanların çok olduğu bölgelerine koyuyoruz. Hayvanları sadece hayvan olarak görmeyelim. Sokak hayvanlarına bakalım" ifadelerini kullandı.

HAYVANLARIN YEMEK İHTİYAÇLARINI ESNAF KARŞILAYACAK

Hayvanlar için üniversite öğrencileri olarak bir araya geldiklerini dile getiren Yusuf Dönmez de , "Hayvanlar üşümesin, onlarda bir can taşıyor. Bizler evlerimizde sıcak ortamdayken hayvanlar dışarıda üşüyor. Bizler karınca kararınca bunun önüne geçmek amacıyla bir şeyler yapıyoruz. Atık malzemeleri toplayarak hayvanlara yuva yapmaya çalışıyoruz. Barınaklarımızdaki hayvanların yemek ihtiyaçlarını esnaf ve barınakları bıraktığımız yerlerdeki vatandaşlardan rica ettik, onlar karşılayacak. Bir bakıma hayvanlarımızı evlendirip, onları ev bark sahibi yapıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarına barınak yapıp yeni bir yuva oluşturduklarını vurgulayan Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit ise, projelerinin sadece barınakla kalmayacağını, hayvanlara duyulan sevginin önemini ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıp, dünyada sadece insanların yaşamadığını anlatmak istediklerini kaydetti.

(Yunus Özhanlı/İHA)

SONRAKİ HABER