için kaldı

Güney Kore Askeri Ataşesi Park’tan ’Ayla’ yorumu

Güney Kore Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Ayla filminin Güney Kore'de vizyona girmeyeceği haberlerinin yanlış olduğunu ve kendisinin de filmi çok beğendiğini belirtti.

F5HABER F5HABER
Güney Kore Askeri Ataşesi Park’tan ’Ayla’ yorumu

Güney Kore Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Ayla filminin Güney Kore'de vizyona girmeyeceği haberlerinin yanlış olduğunu ve kendisinin de filmi çok beğendiğini belirtti.

Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği Savunma Ataşeliği tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesine kayıtlı 2 Kore gazisinin torunlarına eğitim yardımı yapıldı. Eğitim yardımlarını teslim etmek üzere Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park Manisa'ya geldi. Manisa'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesini ziyaret eden Park, Kore gazileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

"AYLA FİLMİ KORE'DE GÖSTERİME GİRECEK"

Kendisine sorulan soru üzerine Ayla filminin Kore'de gösterime girmemesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Park, filmi izlediğini ve çok beğendiğini söyledi. Filmin yönetmenleriyle görüştüğünü ve filmin Kore'de yasaklandığı yönünde çıkan haberlerin yanlış olduğunu belirten Park, "Yönetmenlerle görüştüm ben de. Bazen yanlış haberler çıkıyor. Kore'de öyle yayınlama olamayacak diye bir şey yok. Olacak. Ama sıralama gerekiyor. Oradaki şirket sivil bir şirket. Bizim devlet şirketi değil. Onlara şirket olarak bu film iyi mi kötü mü deneme gerekiyor. Ondan sonra yayınlanacak mı yayınlanmayacak mı kendi düşünceleri olarak değerlendirme gerekiyor. Bizim devlet tarafından emir veremeyiz. Ama ben seyrettim. Çok güzel film. Sizin hikayeniz. Güzel çekilmiş. Mutlaka Kore'de olacak. Ama sıralama gerekiyor. Orada gösterime sokacak film şirketinin düşüncesi. Bizim devletimiz emir veremez ki. Türkiye'deki gazetede yanlış haberler de çıkıyor. Ama siz filmdeki gibi çok yardım ettiniz" dedi.

"BİZİM KALKINMAMIZIN EN ÖNEMLİ YOLU EĞİTİM"

Türkiye'nin 1980 yıllarına kadar Kore'den daha iyi durumda olduğunu belirten Park, "Kore'ye siz gittiniz. Bizim ham maddemiz, doğal kaynağımız yok. Ankara'dan İstanbul kadar küçük toprak. 50 milyon yaşıyor. Çok kalabalık. Sadece insan var. Onun için bizim kalkınmamızın en önemli yolu eğitim. Eğitime önem verdik. Başka çare yok. Ondan kısa sürede kalkındık. 1980 civarında Türkiye'nin durumu Kore'den daha iyiydi. Ama Kore geçmiş. Türkiye ileride bence bizden daha iyi olur diye eminim" diye konuştu.

Park konuşmasının ardından Kore Gazisi Osman Yıldırım'ın torunu 9 Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi 4. Sınıf öğrencisi Damla Melek Şengil (22) ile Kore Gazisi merhum İbrahim Altay'ın torunu Akhisar ilçesi Ülkü Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Nazar Koçak'a (14) eğitim yardımlarını ve burs belgelerini takdim etti. Park ayrıca, Kore gazilerine de heykel hediye etti.

(Aykut Yeniçağ /İHA)

SONRAKİ HABER