Deniz Zeyrek "Ali Babacan yeni parti için harekete geçti"

23 Haziran seçiminin sonuçları, siyasi kulisleri de hareketlendirdi. AK Parti'nin 9 puan farkla İstanbul'u kaybetmesinin ardından sonuçları değerlendiren gazeteci Deniz Zeyrek "Babacan'ın yeni parti için harekete geçtiğini söyleyerek "Abdullah Gül, Ali Babacan'ı destekliyor. Ali Babacan liderliğinde bir parti kurulacak" dedi. Dün akşam seçim sonuçlarını yorumlayan Fehmi Koru da benzer açıklamalarda bulunmuştu.

F5HABER F5HABER
Deniz Zeyrek "Ali Babacan yeni parti için harekete geçti"

İstanbul’da tekrarlanan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Fark 13 binden 806 bine kadar çıkarken Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Binali Yıldırım 31 Mart’a göre 220 bin oy kaybetti.

 İmamoğlu'nun yaklaşık yüzde 9 farkla kazanması siyasette kulisleri hareketlendirdi.

 AK Parti'nin kurucuları arasında bulunan ve uzun zamandır yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın fiilen harekete geçeceği belirtiliyor.  

Sözcü yazarı gazeteci Deniz Zeyrek, Fox TV’de yaptığı yorumda; Ali Babacan’ın parti kurmak için düğmeye bastığını ileri sürdü.

"GÜL ONURSAL BAŞKAN OLACAK"

Bunun duyum değil, “bilgi” olduğunu belirten Zeyrek şu ifadeleri kullandı: "Abdullah Gül, Ali Babacan'ı destekliyor. Ali Babacan liderliğinde bir parti kurulacak. Gül biraz daha Onursal Genel Başkan konumunda olacak" diye konuştu.

Zeyrek sözlerini "Ali Babacan'a da, Sayın Cumhurbaşkanı'na yeni parti kuracaklarını söyleme görevi verilmiş. İstanbul seçimleri nedeniyle boşalan Ankara'da hareketli olan olay Ali Babacan'ın parti kurmasıydı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na ise mesafe koydu." şeklinde sürdürdü. 

FEHMİ KORU: GÜL'ÜN DE İÇİNDE OLDUĞU BİR OLUŞUM SÖZ KONUSU

Dün akşam Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru seçim sonuçlarını değerlendirirken, Abdullah Gül önderliğinde kurulacak partiyle ilgili "Beklentiler istikametinde hareket edecekler. Netice itibari ile bu insanlar seçimden şu çıkarsa bunu yaparız gibi değerlendirme yapmıyorlar. Belli bir ilkeler etrafında buluşmaya çaba gösteriyorlar. Sadece geçmişte AK Parti içinde siyaset yapmış insanlar değil, sadece belli kesimin olacağı değil geniş çerçevesi var. Belirli bir takvim yok. Bundan sonraki dönem daha çok adlarını duyulacak gibi gözüküyor. Abdullah Gül'ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak." ifadelerini kullanmıştı. 

Benzer Haberler
Fehmi Koru'dan seçim sonrası Abdullah Gül açıklaması

"Yeni partinin başında Ali Babacan olacak" F5HABER-

SONRAKİ HABER