Çocuğunuzun beyin gelişimi sizin beslenmenizden geçiyor

Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için anne adaylarının iyi beslenmesi çok önemli. Peki doğacak bebeğinizin beyin gelişiminin de büyük oranda size ve nasıl beslendiğinize bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

POSTA POSTA
Çocuğunuzun beyin gelişimi sizin beslenmenizden geçiyor

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, beynin gelişiminde beslenmenin öneminin büyük olduğunu belirterek, “Beslenme beyin ve sinir gelişiminde çok önemli role sahiptir. Çünkü doğru besinler beyin ve sinir yapımında kullanılır. Sinir sistemi oluşumu ve gelişimi anne karnında başlamaktadır” diye konuştu.

HAMİLELİKTE BİLİNÇLİ BESLENMEK ŞART

“Bir bireyin beyin gelişiminin 1/3 ünün anne karnında , 2/3 ünün ise yaşamın daha ilk yıllarında oluştuğunu biliyor muydunuz?” diyen Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, “Anne karnında yeterli protein alamayan bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişimi tamamlanamaz. Sinir hücrelerinin çalışması için özellikle B grubu vitaminlerine , proteinlere ve yağlara ihtiyaç vardır. Bu besinler kullanılarak beynin ve sinirlerin oluşmasını ve gelişmesini sağlarlar.

Çocuğunuzun beyin gelişimi sizin beslenmenizden geçiyor - Resim : 1

Vücudumuzda harcanan toplam enerjinin yetişkinlerde %19, bebeklerde %44 ü beynimiz çalışırken harcanmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda unutkanlık, huzursuzluk, düşüne dağınıklığı ve zeka gelişiminde yetersizlik görülebilmektedir. Yetersiz beslenme, iyot eksikliği, demir yetersizliği, doğuştan metabolizma hastalıkları beyin gelişimi ve sinir sisteminde bozukluklara yol açmaktadır. Beynin çalışması için enerjiye gereksinimi vardır. Beynin yakıtı doğru besinlerdir .Sinir sisteminin ve beynin oluşması ve düzenli çalışması için yeterli ve dengeli beslenmek şarttır” şeklinde konuştu.

İHA

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER