için kaldı

İsrail Filistinlilerin evlerini yıktı

İsrail, Filistinlilere ait 4 evi, 'askeri bölgede inşa edildiği' gerekçesiyle yıktı.

F5HABER F5HABER
İsrail Filistinlilerin evlerini yıktı

RAMALLAH (AA) - İsrail'in, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi askeri bölgede inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ağvar bölgesine giren askeri güçler, İsrail'e ait El-Hamra kontrol noktasına yakın bir tarım arazisi üzerinde bulunan Beşarat ailesinin evlerini yıkmaya başladı. 

Evlerin, 1967 İsrail işgalinden önce yapılması, C bölgesinde bulunması ve askeri alanda inşa edilmiş olmasının yıkıma gerekçe gösterildiği ifade edildi.

İsrail buldozerleri, dün akşam da Batı Şeria'nın kuzeyindeki El-Celeme kontrol noktası yakınında Filistinli bir satıcının büfesini yıkmıştı.

Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle baraka ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

SONRAKİ HABER