CHP il başkanına 'içkili fatura' kumpası

CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ile yöneticilerin, bir partilinin düğününde içtiği alkol ve yiyeceklerin 690 liralık faturasının CHP İl Başkanlığı adına kesilmesi, fatura krizine yol açtı. İl Başkanı Ayten, faturayı kesen CHP'li belediyeye ait şirkete noterden itiraz ederek düzeltilmesini istedi.

F5HABER F5HABER
CHP il başkanına 'içkili fatura' kumpası

CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ile yöneticilerin, bir partilinin düğününde içtiği alkol ve yiyeceklerin 690 liralık faturasının CHP İl Başkanlığı adına kesilmesi, fatura krizine yol açtı. İl Başkanı Ayten, faturayı kesen CHP'li belediyeye ait şirkete noterden itiraz ederek düzeltilmesini istedi.

Burdur'da Semih Çelikkaya ile Ayşe Arslan çiftinin, Burdur Gölü kenarında belediyeye ait Serenler Otel'de 13 Kasım'da yapılan düğününe, CHP eski milletvekili Berhan Şimşek, CHP İl Başkanı Barış Ayten ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Düğünde misafir ve nikah şahidi olan Berhan Şimşek ile CHP İl Başkanı Ayten, parti yöneticileri Burhan Cahit Karakurt, Ramazan Kayacan, Mehmet Çukurca ve Hulki Aytar birlikte yemek yedi ve alkol aldı.

Serenler Otel'i işleten yine belediyeye ait BİMTAŞ şirketi yetkilileri, İl Başkanı Ayten ve yanındakilerin 12 bira, 2 şişe rakı ve 1 şişe viski ile yanında sunulan yiyecek ve diğer içecekler için toplam 690 liralık adisyon kesti. Aynı gün ödenmeyen hesaba ilişkin ertesi gün CHP İl Başkanlığı adına 690 liralık fatura düzenlenerek partiye gönderildi.

NOTER ARACILIĞIYLA İTİRAZ

Ancak parti yöneticileri, CHP İl Başkanlığı adına kesilen 690 liralık faturayı şirkete noter aracılığıyla geri gönderildi ve yemeğe katılan Ayten ve beraberindeki 4 partili adına eşit miktarda bölünerek yeniden düzenlenmesi istendi.

Burdur 1'inci Noterliği aracılığıyla CHP İl Başkanı Barış Ayten tarafından yapılan itirazda, 13 Kasım tarihli parti adına düzenlenen, 2 Aralık tarihinde parti yetkililerine teslim edilen faturaya tesliminden itibaren 8 günlük yasal süresi içinde itiraz edildiği ve faturanın iade edildiği kaydedildi.

KİŞİLER ADINA KESİLMESİ İSTENDİ

Faturanın parti adına düzenlenmesiyle hata yapıldığını kaydeden Barış Ayten'in ihtarnamesinde şöyle denildi:

“2820 sayılı siyasi partiler Kanunu'nun 70-71 ve 72'nci maddelerinin siyasi partilerin giderlerini düzenlemekte aynı zamanda partilerin mali denetimini yapan Sayıştay'ın da siyasi partilerin adlarına düzenlenen faturaların hesaplarına yansıtmalarının gerektiğinin çok kesin ifadelerle belirtilmiştir. Dolayısıyla partimizle ilgisi olmayan bir faturayı hesaplarımıza yansıtmak hem mevzuat açısından hem de ahlaki açıdan doğru değildir. Bu nedenle faturanın Barış Ayten, Burhan Cahit Karakurt, Ramazan Kayacan, Mehmet Çukurca ve Hulki Aytar adına eşit miktarlarda bölünerek kesilmesini talep ederiz."

İL BAŞKANI; DÜZELTİLMEYİNCE NOTERDEN İHTAR ÇEKTİK

Olaya ilişkin soruları yanıtlayan CHP İl Başkanı Barış Ayten, "Biz bir yemek yedik, ertesi gün yemek bedelimizi istedik fakat bize rakam olarak çıkarıp söyleyeceklerini belirttiler. Ardından bize 'CHP il başkanlığı' diye fatura göndermişler. Biz de 'Bu yemek partiye değil şahsımıza aittir, faturayı düzeltin' dedik. Düzeltilmeyince noterden ihtar çektik" dedi.

OTEL MÜDÜRÜ: 'PARTİ ADINA KESİLECEK' DENİLMİŞ

Noter aracılığıyla iade edilen faturayla ilgili açıklama yapan Serenler Otel Müdürü Mehmet Erturgut, o gün akşam masadakilerin, garsonlara faturanın parti adına kesileceğini söylemesi üzerine bu işlemin yapıldığını öne sürdü. Düğün gecesi kendisinin izinli olduğunu belirten Mehmet Erturgut, şöyle konuştu:

(DHA - Mehmet ÇINAR)
SONRAKİ HABER