Kamusal alan bir sabır işi

Sahiller, parklar, kaldırımlar... Buralara iki nefes almaya çıkıp sinir stres sahibi olarak geri dönenlerden misin? Gelin biraz dertleşelim...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kamusal alan bir sabır işi

Paul Taylor’ı düşünüyorum gözlerim fal taşı gibi açık. O kim diyeceksiniz, haklısınız. Batı’nın YouTuber’ı kendisi. Bir İngiliz olarak yaşadığı Fransa ve Fransızlık halleri üzerine YouTube videoları çekmeye başlamıştı. O işler tutunca Canal + kendisine daha büyük bir proje önerdi. Şimdi sosyal medyadan “Şu ülke ile ilgili aklınıza ilk gelen şeyler nedir” diye soruyor. Çıkan cevaplara göre en popüler 5 stereotipin izini sürüyor. Geçen gün Almanya bölümüne bakıyordum. Haliyle çıkan sonuçlardan biri, “Almanlar kurallara uyar” olmuş. Taylor da Berlin’de dolaşıp Almanların gerçekten kurallara uyup uymadığına, uyuyorlarsa niye uyduklarına bakıyor. Çok güzel bölüm, kolektif bilinç nedir hakkında epey bir şey söylüyor. 

Neyse, ben niye bunu düşünüyorum? Çünkü sahil şeridinde şöyle bir yürüyüşe çıktım ve bir kez daha kolektif bilinci zaten geç de, minimum düzeyde bireysel sorumluluk bile almaktan hoşlanılmayan bir ortamda hayatımı sürdürdüğümü fark ettim.

Aslan parçası milletimizin bana en asap bozucu, en kabul edilemez gelen özelliklerinden biri kendi kendini hop diye öncelikli/ayrıcalıklı bir pozisyona atamaya teşne olması. Kimse yaptığı şeyin kendisine yüklediği sorumlulukları bırak yerine getirmeyi, neler olduğunu bile bilmiyor...  Genelleme yapıyorum tabii bilenler de tek tük var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER