için kaldı

"Türkiye’nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Rıza Sarraf üzerinde Türkiye'ye kurulan kumpasın farkında olduklarını ifade ederek, "Türkiye'nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
"Türkiye’nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Rıza Sarraf üzerinde Türkiye'ye kurulan kumpasın farkında olduklarını ifade ederek, "Türkiye'nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekillerle yaptığı toplantının gündemine ilişkin konuşan Ünal, "Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın bölge milletvekilleriyle yaptığı rutin toplantılardan ikincisini gerçekleştirdik. Daha önce genel başkanımızın Cumhurbaşkanlığından önce de genel merkezde düzenli olarak bölge milletvekillerimizle yaptığı ve milletvekillerimizin kendi illeriyle ilgili genel siyasetle ilgili düşüncelerini bakış açılarını paylaştıkları genel bir istişare ve değerlendirme toplantısının bugün ikincisini gerçekleştirdik. 19 ilden 51 milletvekilimiz toplantıya katıldılar. Uzunca kendi düşüncelerini, kendi illeri ve genel siyasetle ilgili bakış açılarını Cumhurbaşkanımızla, Genel Başkanımızla ve hazirunla paylaştılar. Gündemde olan konular da bu toplantıda konuşuldu. Milletvekillerimiz kendi illeriyle ilgili meseleleri gündeme getirdiler. Toplantımız sona erdi" ifadelerini kullandı.

Seçim barajının toplantıda gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine Ünal, seçim barajının toplantıda gündeme gelmediğini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NU MAHKEMEYE DAVET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında açıkladığı sözde belgelerin sorulması üzerine Ünal, "Öncelikli olarak bir şeyi doğru koyalım ortada Anamuhalefet Partisi Genel Başkanının bir takım iddiaları var ve bu iddialar üzerinden de bu iddialarımı ispat edeceğim diye grup toplantısında salladığı belge diye gösterdiği evraklar var, bu evrakların ne olduğunu kendi partilileri de dahil kimse bilmiyor. Basınla paylaşılmıyor. Bu evrakların içeriği konusunda siz basın mensupları o gün toplantıda çektiğiniz bazı resimlerden bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. Türkiye'nin bu kadar önemli meselesi varken, Türkiye 4 tane terör örgütüyle mücadele ederken, maalesef anamuhalefet partisi genel başkanı hem siyaseti, hem siyasetin gündemini, hem TBMM'nin gündemini ne olduğu belli olmayan, içeriğini paylaşmadığı ve kendi iddiasının ispatı olduğunu iddia ettiği bazı belgelerle savunmaya devam ediyor. Açıkçası burada neyi konuşacağız? Ortaya bazı iddialarda bulunan, hani hukukta da temel ilkedir, buyurun bunu ispat edin. Hayır efendim biz bu belgeleri paylaşmayız, bu belgeleri yargıyla paylaşın, hayır efendim bu belgeleri yargıyla da paylaşmayız. Anayasasının 39. Maddesi son derece açık. İspat hakkı da veriyor. Bu konunda Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız kendisiyle ilgili tazminat davası açtı ve meclis kürsüsünden itham ettiği, iftira kişiler de dava açtılar. Artık bundan sonrası yargınının işidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "belgeleri vatansever bürokratlardan aldım" açıklamasının hatırlatılması üzerine Ünal, "Ne zamandan beri vatansever bürokratlar anayasa suçu işlemeye başlamış. Yani vatanseverliğin tanımı eğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun uluslararası Türkiye düşmanı odaklarla işbirliği yapmasıyla bunun adı vatanseverlik değil, bunun adı dalalet ve hıyanettir" dedi.

"TBMM SİZİN İFTİRALARINIZIN YERİ MİDİR?"

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer, bu hakkında dava açılan kişi, ilgili genel başkan, bu belgeleri, yani kendi iddiasının ispatı niteliğinde olduğu belgeleri yargıyla paylaşması gerekiyor bundan sonrası. Yargıyla, basınla paylaşmıyor. Peki ne yapıyor? ‘Biz, Meclis'te bir araştırma önergesi vereceğiz, araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz'. Yahu TBMM'nin işi yok, sizin iftiralarınızın yeri midir? Yani siz TBMM'yi kendi yalanlarınıza niye alet ediyorsunuz? Yargının konusu olan ve burada ismi geçen kişiler milletvekili midir? Hayır değildir. Sizin ortaya koyduğunuz belgeler, yargının meselesidir artık bu saatten sonra. Dolayısıyla burada maalesef Türkiye'nin bu kadar kritik gündemi olmasına rağmen, Türkiye'nin şu anda sınır güvenliğinden tutun da terörle mücadeleye, enerji politikalarından ekonomide alınması gereken tedbirlere kadar birçok önemli gündemi varken maalesef her zaman olduğu gibi yine Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin çıkardığı suni krizlerle Türkiye meşgul edilmek isteniyor. Biz, bu suni gündemlerle Türkiye'yi meşgul etmek istemiyoruz. Bu tür arkası belli olmayan, arkası karanlık iddialarla Türkiye'nin gündeminin meşgul edilmesine de karşıyız."

"Adı geçen 5 isim dava açtı mı?" sorusunu Ünal, "Bu davalar açılıyor, çünkü nihayetinde burada siz Meclis kürsüsünden açık açık insanların isimlerini zikrederek bu insanların yurtdışına para çıkardıkları iddiasını ortaya atıyorsunuz ve bu iddia üzerinden bazı iftiralarda bulunuyorsunuz. Yine bu iddia üzerinden Ankara'daki beylerin çocukları gibi, nefret suçu ve nefret dili niteliğinde ayrımcı ve ötekileştiren bir dil kullanıyorsunuz, dolayısıyla bu mahkemelerde iddiada bulunan, iftira ettiği, hakaret ettiği iddia edilen sanığa anayamızın 39. maddesi ispat hakkı veriyor. Buyursun yargıya o belgeleri versin, kendi iddiasını ispat etsin. TBMM'yi böyle bir meseleyle meşgul etmesin. TBMM'nin yanı sıra Türkiye'nin siyasi gündemini de kendi yalanlarıyla, kendi ispata muhtaç iddialarıyla elinde ne olduğu belli olmayan ve kendi partilileriyle bile paylaşmadığı birtakım belgelerle Türkiye'nin siyasi gündemini meşgul etmesin. Bunları basınla yargıyla paylaşsın, yargıyla paylaşsın" şeklinde cevapladı.

ABD'NİN RIZA SARRAF KUMPASI

Amerika'da görülen Rıza Sarraf davasına ilişkin soru üzerine Ünal, "Son günlerde sosyal medya birtakım televizyon ekranlarında birilerinin yüzünde güller açtığını görüyoruz, birilerinin umutlandığını görüyoruz. Yani ABD'de, New York'ta sürdürülen ve uluslararası hukuka, bırakın uluslararası hukuku doğal hukukta bile yeri olmayan tuhaf bir şekilde bir adamın bazı iddialar üzerinden, rehin alınarak ortaya koyduğu iddialardan, ifadelerinden birileri umutlanmaya başladılar ve bu umutlarını nereye bağladıklarını görüyoruz. İçeride ve dışarıda acaba bu defa, hani gezide, 17-25 Aralık'ta başaramadık, 15 Temmuz'da olmadı, acaba bu defa Amerika eliyle Türkiye'de birşeyler olabilir mi diye umutlananlara dönük biz şunu söylüyoruz, Türkiye yerli ve milli unsurlarıyla Amerika'nın derin devletinin yargıda oluşturduğu, New York'ta adeta FETÖ'cü aklın etkisi altında, çünkü savcısıyla ilgili, hakimiyle ilgili medyadaki haberleri siz de izlemişsinizdir. Böyle bir aklın ortaya koyduğu dava üzerinden birilerinin Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmasına seyirci kalacak değiliz. İçeride de bunun sözcülüğünü üstlenen, içeride bu siyasi ve ekonomik operasyona bel bağlayarak umutlananlara buradan şunu söylüyorum, hiç umutlanmayın. Bu dava üzerinden Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenler kimler yanında yer almak istiyor bunu net bir şekilde görüyoruz. Türkiye'ye karşı ne yapılmak istendiğini de bütün millet görüyor, çünkü her şey Aziz milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bunu Türkiye diğerlerini aştığı gibi bunu da aşacaktır. Bu bizim tiyatro oyunu olarak gördüğümüz, senaristini bildiğimiz, oyuncularını, figüranlarını tanıdığımız bir oyundur. Biz, bu oyunun bir aktörü olmayacağız. Bu oyunda, senaryoda Türkiye'yi sanık sandalyesine oturtmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bu konuda da kamuoyu son derece rahat olsun" açıklamasında bulundu.

"REHİN ALINMIŞ BİR KİŞİNİN İDDİALARI ÜZERİNDEN HAKİKATİ ARAYACAKSAK..."

Rıza Sarraf'ın iddialarının sorulması üzerine Ünal, "Yapılmak istenen şudur, rehin alınmış ve bazı ithamlara zorlanmış, kendi ifadesiyle de hapiste kalmamak için anlaştığını ifade eden bir kişinin ifadeleri üzerinden eğer biz adalet ve hakikat arayışı içerisine mi gireceğiz? Eğer biz bunun ifadelerini dikkate alıp, bu ifadeler üzerinden Türkiye'yi konuşacaksak bu rehin alınmış bir adamın ithamları üzerinden bir hakikat arayışına gireceksek, bu bizzat hakikatin kendisine ihanet olmaz mı? Bu bizzat Türkiye'ye ihanet olmaz mı? Bu bir dalalet ve hıyanet olmaz mı? Amerika'da bazı kesimlerin Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak sıkıştırmak için bu adamı bir kart olarak kullandıkları son derece açık değil mi? O yüzden burada, bunun üzerinden umutlananlara şunu söylüyorum, umutlanmayın. Şunu unutmasınlar ki biz 15 Temmuz cehenneminden geliyoruz. O yüzden yüzlerinde öyle gülücükler falan açmasın, sosyal medyada, ekranlarda, bu FETÖ'cülerin kimisi ulusalcı kılığında kimisi solcu kılığında kimisi Atatürkçü kılığında o en iyi bildikleri işi yapıyorlar. Onların da kimler olduğunu biliyoruz. Buradan da tüm vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum, oynanan oyunun bu millet farkındadır. Dolayısıyla rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye'yi rehin almasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER