Bingöl, Tunceli ve Siirt'te kar esareti sürüyor

DOĞU ve Güneydoğu'da 3 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise çöken barınakta bulunan 430 hindi telef oldu. Siirt'te de yoğun kar yağışı nedeniyle 7 köyün yolu kapandı.

F5HABER F5HABER
 Bingöl, Tunceli ve Siirt'te kar esareti sürüyor

DOĞU ve Güneydoğu'da 3 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise çöken barınakta bulunan 430 hindi telef oldu. Siirt'te de yoğun kar yağışı nedeniyle 7 köyün yolu kapandı.

Bingöl'de kar yağışının en fazla etkili olduğu Karlıova ilçesinde yaşam adeta durdu. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi bulurken, bu oranın yüksek kesimlerde yer yer 2 metreye ulaştığı belirtildi. Kar yağışı nedeniyle Karlıova'nın Köz Mahallesinde bulunan Mehmet Değirmenci'ye ait 3 hayvan barınağı dün gece çöktü. 2 barınak boş bulunurken, 1 barınakta bulunan 430 hindi telef oldu.

YOLLAR KAPANDI

İlçede elektriklerin kesik olduğu belirtilirken, bazı telefon şebekelerinin de çalışmadığı öğrenildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Bingöl-Karlıova ve Karlıova-Erzurum karayolunun açılması için ekiplerin çalışması devam ederken, kar yağışı ile birlikte etkili olan tipi nedeniyle vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmadığı belirtildi.

TUNCELİ'DE VALİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Tunceli'de ise, günlerdir devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler çalışırken, Tunceli Valisi Osman Kaymak da çalışmaları yerinde denetledi. Vali Kaymak, il genelinde vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin özveriyle çalışmalarını devam ettirdiğini belirterek, "Şu an hemen hemen her ilçede ekibimiz var. Yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Tipi ve kar devam ederken yoğun bir şekilde çalışmıyoruz. Tipi durunca kar yağmaya devam etse bile çalışmalarımız devam ediyor. İl özel idaresi ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bu karda kış da vatandaşlarımızı yolsuz bırakmadıkları için. Kar bizim için berekettir. İlimiz hayvancılık açısından çok önemli bir il. 5-6 yüz bin koyun sürüsü var. Bu koyun sürüleriniz rahat bir şekilde beslenebilmesi için karın çok yağması bizim için önemli. Afet anlamında bir şey yok" dedi.

VATANDAŞ DEVLETİNE SAHİP ÇIKSIN

Tunceli Valisi Osman Kaynak, vatandaşları asılsız ihbarlar konusunda uyararak, "Hasta olmadığı halde hasta var diye haber vermek, acil olmadığı halde asılsız ihbarlarla köye çağırmak, şu an önceliğimiz grup köy yolarlı ve taşımalı eğitim sistemi uygulanan köylerimizin yolları. Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olsunlar" dedi. Tunceli Valisi Kaymak, kar temizleme çalışmalarının ardından merkeze bağlı Doluküp köyüne giderek vatandaşları evlerinde ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Burada konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, vatandaşları, devlete destek olmaya çağırarak şunları söyledi:

"Ümit ederim ki, köylümüz vatandaşımız hak ettiği hizmetlere daha hızlı şekilde kavuşur. Vatandaştan tek istediğimiz devletine sahip çıksın. Verdiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmasın. Biz halkımızın baskı altında olduğunu düşünüyoruz. Onları örgütün baskısından kurtarmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşın çocuklarını dağa çıkarıp onları heder ediyorlar. Kutuderesin'deki operasyonda mesela 13-14 yaşındaki çocuklar öldü. Kendileri daha güvenli yerlere gidiyorlar, çocukları da öldürüyorlar."

SİİRT'TE 70 KÖY İLE BAĞLANTI SAĞLANAMIYOR

(DHA - Serkan BİNGÖL-TUNCELİ-SİİRT,(DHA))
SONRAKİ HABER