Yüzsüz hırsızlar sanayi sitesi esnafını bezdirdi

Gaziantep'te bir yıldır Küsget Sanayi sitesini mesken tutan hırsızlar, esnafı bezdirdi.

F5HABER F5HABER
Yüzsüz hırsızlar sanayi sitesi esnafını bezdirdi

Gaziantep'te bir yıldır Küsget Sanayi sitesini mesken tutan hırsızlar, esnafı bezdirdi.

Gaziantep Küsget Sanayi Sitesinde bulunan yaklaşık 30 imalathane, depo ve iş yerine giren hırsız ve hırsızlar, girdikleri yerlerde bulunan binlerce TL tutarındaki malzemeyi alarak kayıplara karıştı. Aynı bölgede defalarca hırsızlık yapan şahısların henüz kimliği belirlenemezken, yaşanan hırsızlık olayları sanayi sitesindeki esnafı bezdirdi.

BALYOZLA DUVARI KIRDILAR, BİTİŞİKTEKİ İŞ YERLERİNE DE GİRDİLER

Yüzsüz hırsızlar, son olarak Sait Çapar'a ait bir pişmaniye deposuna girdi. Deponun duvarını balyozla kıran hırsızlar, daha sonra bitişikteki para kasası imalatı yapan bir iş yerine girmeye çalıştı. Yanlarında bulunduğu tahmin edilen oksijen makinesi ile iki iş yeri arasındaki demir levhayı kesen şahıslar, oradan da kapı kilitlerini kırarak başka bir iş yerine geçmeye çalıştı. 3 dükkanda bulunan pişmaniye, elektrik, elektronik ve mekanik malzemeleri çalmaya hazırlanan hırsızlar, henüz bilinmeyen bir sebeple hiçbir şey çalmadan kayıplara karıştı.

"DUVARI DA KIRIP GİRİYORLARSA NE ÖNLEMİ ALABİLİRİZ"

Pişmaniye deposu sahibi Sait Çapar, "İmalatçıdan alıp satan bir adamım. Depomun halini görüyorsunuz. Duvarı kırıp, içeriye kırmışlar. Sanayi bölgemizde her gün hırsızlık olduğunu duyuyoruz. 3-5 dükkan açıyorlar. Duvarı da kırıp giriyorlarsa, ne türlü bir önlem alabiliriz" diye tepkisini gösterdi.

"HER HAFTA 1-2 DÜKKAN SOYULUYOR"

Cam işiyle uğraşan Şahin Akman, son bir yıldır her hafta 1-2 dükkan soyulduğunu ileri sürdü. Akman, "Son bir yıldır her hafta 1-2 dükkan soyuluyor. Burası , bu bloktan aşağıdaki bloklar olmak üzere toplam 4 blokta hırsızlar mesken tutmuşlar. Dükkana duvar yada kilidi kırarak giriyorlar, oradan da başka bir dükkana geçiyorlar, oradan da bir başka dükkana geçiyorlar. Peş peşe 2-3 dükkanın bile açıldığı oluyor" dedi.

KAMERALARI İPTAL EDİP, KAYIT CİHAZLARINI ALMIŞLAR

Akman, bir dökümcü esnafının da 60 bin TL tutarındaki malzemelerinin çalındığını söyledi. Dökümcü dükkanındaki kameraların iptal edilip, kayıt cihazlarının da çalındığını vurgulayan Akman, "Bu hırsızlık olayından mağduruz. Güvenlik şirketi tuttuk, güvenlik varken bizim hırsızlık olayları daha fazla arttı. Güvenlik şirketi gitti, aynı şekilde devam ediyor. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Emniyet devriye atıyor ama bir sokakta devriye atarken, aşağı sokakta dükkanı açan bir hırsız siner kenara, fark edilmez bile. Ne yapılsa çare bulamadık" ifadelerini kullandı.

BAKKAL DÜKKANINDA YATIP KALKIYOR

Sanayi sitesinde bakkal dükkanı bulunan Mehmet Kurt yaklaşık 1 yıl önce dükkanın soyulma tehlikesi üzerine iş yerinde yatıp kalkmaya başladı. Kurt, güvenlik kamerası ile birlikte 2 ayrı alarm sistemi taktırmasına rağmen sonuç alamadığını ifade etti. Son olarak geceleri dükkanda kaldığını anlatan Mehmet Kurt, "Hırsızlardan dolayı geçen seneden beri iş yerimde yatıyorum. Ben burada yattığım halde de soymaya geldiler. Önce esnafın biri zannettim, kalktım baktım hırsız. Kapı anahtarını kesmeye çalışıyordu. Kamera alarm çözüm değil" diye konuştu.

Defalarca bölgede hırsızlık yapan ve girişimde bulunan şahıslar, iş yerlerinin önünde bulunan güvenlik kameraları ile sokak lambalarını kullanılamaz hale getirdi. Girdikleri iş yerlerindeki kamera kayıt cihazlarını da çalan hırsızların, iş yerlerine ise kimi zaman araçla girerek, iş yerindeki tüm malzemeleri aldığı iddia ediliyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER