Şota: Daha coşkulu, daha çabuk top çeviren takım istiyorum

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, takım olarak hala çok eksikleri olduğunu ve bunları tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, "Biraz daha coşkulu oynamak önemli. Topun çabuk çevrilmesi ve güven çok önemli" dedi.

F5HABER F5HABER
Şota: Daha coşkulu, daha çabuk top çeviren takım istiyorum

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, takım olarak hala çok eksikleri olduğunu ve bunları tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, "Biraz daha coşkulu oynamak önemli. Topun çabuk çevrilmesi ve güven çok önemli" dedi.

ŞOTA: DAHA İYİYDİK AMA..

Dün akşam ilk maça oranla taktik anlamda daha iyi olduklarını ifade eden teknik direktör Şota, "Ama performans olarak daha iyisini istiyorum. Gerekmeyen yerlerde, çok kolay top kaybı oldu. Bu dönemi hem tur atlayarak hem hazırlık maçı yaparak geçiriyoruz. Bu durum gelecek hafta da böyle olacak" diye konuştu. Rabotnicki maçında kadroda daha fazla oyuncu olacağını hatırlatan Şota Arveladze sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da bizim için avantajlı olacak. Herkesin performansını göstererek ilk 11'e girmesi ve forma alması çok önemli. Eksik olan sadece transferler değil. Topun çabuk çevrilmesi ve güven meselesi de önemli. Bizde olan topu 5-6 kez rakibe verdik. Hem güven duymak, hem çabuk oynamak ve biraz daha coşkulu olmak önemli."

SAYISAL OLARAK FAZLA OYUNCUMUZ ZATEN VAR

Şota Arveladze, transfer konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Transfere daha var. Kimse, 'çalışmıyorlar' diye düşünmesin. Biz sadece bize yakışan, çok fayda veren oyuncu almak istiyoruz. Yoksa elimizde sayısal olarak fazla oyuncu var zaten. En az 26 oyuncumuz var. Ancak elimizdekilerden daha iyisini istiyoruz. Bize gelip hemen oynayan bir oyuncu istiyoruz. Bu kulübe faydalı oyuncu arıyoruz."

RAKİP MAKEDON EKİBİ

Avni Aker'de geçen hafta 1-0 mağlup ettiği Lüksemburg'un Differdange 03 takımını deplasmanda da 2-1 yenerek UEFA Kupası'nda 3'üncü Ön Eleme Turu'na yükselen Trabzonspor, Makedonya ekibi Rabotnicki'nin rakibi oldu. Bordo mavililer, 30 Temmuz'da Üsküp'te oynanacak ilk maçın ardından, 6 Ağustos'da rakibini evinde ağırlayacak.

LİSTE YENİLENECEK

Trabzonspor, 2'nci ön eleme turunda UEFA listesine çeşitli nedenlerle yazmadığı yeni transferlerinden bir bölümünü 3'üncü ön eleme turunda yenilenecek listeye dahil edecek. Stephane M'bia ve Özer Hurmacı'nın sakatlıklarının iyileşmesi durumunda dahil edilmesi beklenen listeye, Cardozo, Cavanda ve Okay Yokuşlu'nun girmesine kesin gözle bakılıyor.

TARAFTARIN SEVGİLİSİ ŞOTA

Trabzonspor'da taraftarlar futbolculardan daha fazla ilgiyi teknik direktör Şota Arveladze'ye gösteriyor. Bordo mavili takımın efsane eski futbolcularından olan Gürcü teknik adam da, bu ilgiyi hiçbir zaman karşılıksız bırakmıyor. Differdange 03 maçı için de Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yüklerce kilometre yol kat ederek Lüksemburg'a gelen taraftarları maç öncesi selamlayan Şota Arveladze, maçtan sonra da taraftarlarla selfie maratonu yaptı. Takım otobüsünün çevresindeki bariyerlerin ardında bekleyen taraftarların çağrısı üzerine yanlarına giden Şota, "Hepinizle ayrı ayrı fotoğraf çektiremem. Gelin toplu selfie yapalım" diyerek, vatandaşların telefonlarını aldı ve fotoğraf çekti. Şota, yaklaşık 5 dakika boyunca taraftarların yanında kalırken, onların ilgisini karşılıksız bırakmamış oldu. Gürcü teknik adam, dünyanın her yerinde takımlarına destek olan Trabzonspor taraftarlarının kulübün en büyük zenginliği olduğunu vurguladı.

HAZIRLIKLAR ALMANYA'DA SÜRECEK

(DHA - Ömür AVCI)
SONRAKİ HABER