İlk Avrupa Şampiyonluğu geldi

Türkiye, üniversiteler arası oyunlarda tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

F5HABER F5HABER
İlk Avrupa Şampiyonluğu geldi

Türkiye, üniversiteler arası oyunlarda tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

Karadağ'ın Zabljak şehrinde düzenlenen ve 44 üniversitenin katıldığı 7. Avrupa Karate Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden İstanbul Aydın Üniversitesi Bayan Takımı, Kata Avrupa Şampiyonu olurken, İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Takımı Kata Avrupa ikincisi, İstanbul Aydın Üniversitesi Bayan Takım Kumite ve Erkek Takım Kumite ise Avrupa üçüncüsü oldu.

Ferdi müsabakalarda ise Recep Ersel Koçer 75 kg Bay Ferdi Kumite Avrupa Şampiyonu, Feyza Can 55 kg Bayan Ferdi Kumite Avrupa ikincisi , Muhammet Emre Öztürk Erkekler Ferdi Kata Avrupa ikincisi, Mehmet Usda +84 kg Bay Ferdi Kumite Avrupa üçüncüsü, Uğur Aktaş 84 kg Erkekler Ferdi Kumite Avrupa üçüncüsü ve Bigem Giroğlu ise Bayan Kata Avrupa üçüncüsü oldu.

Türkiye, toplamda 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile Avrupa Şampiyonası'nda genel klasmanda Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonlar müsabaka dönüşü havalimanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Daha sonra okullarına dönen şampiyonları İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Yadigar İzmirli tebrik etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER