Karargahta YAŞ heyecanı: Komutanlara ne olacak?

Ağustos ayında Beştepe'de, Yüksek Askeri Şura toplantısı yapılacak. Toplantıda generalliğe terfi edecek albayların, bir üst rütbeye terfi edecek ve emekliye sevk edilecek general ve amirallerin dosyaları ele alınacak.

F5HABER F5HABER
Karargahta YAŞ heyecanı: Komutanlara ne olacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi, temdit ve emekliliğin görüşüleceği yaz dönemi Yüksek Askeri Şurası (YAŞ), Ağustos’un ilk haftasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

(Haber fotoğrafında yer alan isimler soldan sağa sırasıyla Orgeneral İsmail Metin Temel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal)

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katılacak. 

KUVVETLERİN DURUMU 

Beştepe'de yapılacak toplantıda generalliğe terfi edecek albayların, bir üst rütbeye terfi edecek ve emekliye sevk edilecek general ve amirallerin dosyaları ele alınacak. 

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan’ın haberine göre, bu yılki YAŞ'ta da uzatma alacakların olması bekleniyor. Geçen yıl 'Or'luğa terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün iki yıllık görev süreleri sona eriyor. Ancak askeri kulislerde yaş haddi dolmayan her iki komutanın da görev sürelerinin uzatılabileceği konuşuluyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın ise bir yıl daha görev süresi bulunuyor. Kulislerde bazı ordu Komutanlıklarında değişiklik olabileceği de konuşuluyor. 

ORGENERAL TEMEL'İN DURUMU

Orgeneral İsmail Metin Temel de durumu merak edilenler arasında. Orgeneral Temel, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantısına katıldığı için CHP'nin adayı Muharrem İnce tarafından eleştirilmişti. 

SONRAKİ HABER