Avrasya Tüneli'nden "İlk geçiş heyecanı"nı yaşamak isteyenlere sürpriz

F5HABER F5HABER
Avrasya Tüneli'nden "İlk geçiş heyecanı"nı yaşamak isteyenlere sürpriz



AÇILDIĞINI düşünenler Avrasya Tüneli'ne geldi ama kapalı olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Girişinde bulunan ve trafiğe yarın saat 07:00'de açılacağını duyuran ışıklı uyarı levhası bile bazı sürücüleri tünelden geçiş çabasından vazgeçiremedi.

TÜNEL GEÇİŞİ İÇİN ADANA'DAN GELMİŞ

Avrasya Tünelinin resmi açılışı dün yapıldı. Sinyalizasyon çalışmaları tamamlanmadığı için geçişi yaran sabah 07:00'den itibaren mümkün olabilecek. Duyuru bu şekilde yapıldığı halde onlarca vatandaş Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakasına geçiş için Avrasya Tüneli'nin girişine geldi. Tünelin kapalı olduğunu habercilerden öğrenenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Habercileri de Adana'dan geldiğini ve Avrasya Tünelini görmek için taksi tuttuğunu söyleyen kişi şaşırttı..

IŞIKLI UYARI LEVHASI KONULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri Avrasya Tüneli'nin girişine 200 metre kala E-5 Koşuyolu mevkisine ışıklı uyarı tabelası koydu. Tabelada tünelin yarın sabah 07:00'den itibaren araç trafiğine açılacağı duyuruldu ancak buna rağmen birçok sürücü tünelin kapalı olduğunu son anda fark etti. Sağ şeritten ilerleyip tünele girmeye çalışan sürücüler, kapalı olduğunu görünce aniden şerit değiştirmek zorunda kaldı. Bu da zaman zaman kaza riskini ortaya çıkardı. Bir araç TIR'ın altında kalmaktan son anda kurtuldu, bir minibüs de yolda kayarak ters istikamete döndü. Sürücüler kendi aralarında kısa süreli tartışma yaşadı.

(DHA - Özgür ALTUNCU - Güven USTA)
SONRAKİ HABER