Down sendromlu Dilara Çevik, Avrupa şampiyonu

Finlandiya’nın Tampere kentinde başlayan Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda milli sporcu Dilara Çevik, gülle atmada 4.78 metre ve disk atmada 13.12 metrelik dereceleriyle 2 altın madalya kazandı. Türkiye, yarın sona erecek şampiyonanın ilk gününde 2'si altın, toplam 15 madalya elde etti.

GASTE24 GASTE24
Down sendromlu Dilara Çevik, Avrupa şampiyonu

Tampere kentinde başlayan Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Dilara Çevik, önemli başarıya imza attı.

Milli sporcu Çevik, gülle atmada 4.78 metre ve disk atmada 13.12 metrelik dereceleriyle Avrupa şampiyonu olarak 2 altın madalya elde etti. Dilara Çevik ayrıca; 100 metrede 25,32 saniye, cirit atmada 8,93 metre, uzun atlamada 1,48 metre ve 400 metrede 2 dakika 25 saniyelik dereceleriyle 2’nci olarak 4 gümüş madalya kazandı.

Toplamda 2’si altın, 4’ü gümüş olmak üzere 6 madalya kazanan Dilara Çevik, madalya töreni sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği sözü tuttuğunu belirtti. Çevik, Türkiye’ye dönüşte ilk fırsatta madalyalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştıracağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER