için kaldı

Bitcoin koptu gidiyor: 13 bin doları geçti

Dijital kripto para Bitcoin 18 aydır gördüğü en yüksek değer olan 13 bin dolara ulaştı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bitcoin koptu gidiyor: 13 bin doları geçti

Kripto para sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Bitcoin, 5 bin dolar ve altını gördüğü dip rakamlardan sonra şimdi rekor üstüne rekor kırıyor. Son günlerde değeri giderek artan dijital para şimdi de 13 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin koptu gidiyor: 13 bin doları geçti

Dün dünya çapındaki işlemlerde Ocak 2018'den bu yana ilk kez 13 bin doların üzerini gören Bitcoin bu rakamı da aştı. Çarşamba günü işlemlerde yaklaşık yüzde 21 yükselişle 13 bin 851.60 dolara kadar tırmanan Bitcoin, sonrasında ise Perşembe günü TSİ 07:56'da yüzde 13.51 artarak 12 bin 901 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bitcoin geçen Cuma'dan bu yana yüzde 30 civarı, Aralık ayından beri ise yüzde 200'e yakın yükseliş kaydetti. Dijital para birimi merkezi bir sistem tarafından kontrol edilmemesi ile biliniyor. Dünya çapında birçok kişinin sahip olduğu para birimi Türkiye'de de oldukça popüler. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER